Vaatwasser Miele G582SC - water warmt niet meer op

Enys

  • #1
Probleem met mijn vaatwasser Miele G582SC: water wordt niet meer warm.
Heb volgende zaken gecontroleerd: weerstand is in orde - relais (links onderaan de machine gevonden) werkt nog (externe 230V op de klemmen waar de rode draden zitten - weerstand warmt op).

De sturing is dus blijkbaar defect (heb een volledige wasbeurt de spanning op de rode draden van het relais gemeten, nooit spanning aanwezig). Wie weet hoe de sturing verder werkt? Wat kan ik doen om te testen wat er hapert?
 

Co de Witgoedman

  • #2
Een Miele vaatwasser gaat alleen verwarmen als de motor voldoende druk op bouwt, dit wordt gemeten door een drukwachter vlak bij de motor.
De slang, danwel de ingang van deze schakelaar kan soms verstopt zitten waardoor er geen druk wordt opgebouwd.
 

Enys

  • #3
Bedankt alvast voor de reactie - even een rechtzetting: weerstand werkt wel tijdens het droogproces.
Nu heb ik rechts, vooraan, onderaan de machine een drukopnemer gevonden (wit -zwart onderdeel) - hierop is een doorzichtig slangetje aangesloten (was helemaal proper)

Zit daar normaal water in? Bij mij was dit alleszins leeg - wanneer ik in het slangetje blaas hoor ik een contactje schakelen - controle met de ohmmeter toont aan dat de drukopnemer dan werkt. (rode en blauwe draad) Heb ik het hier over de juiste drukwachter? Kan ik bijwijze van test die drukwachter niet overbruggen?
 

Enys

  • #4
Blijkbaar heb ik een verkeerde drukwachter gevonden - die ik heb beschreven is de beveiliging tegen te veel water in de kuip.
Ga verder kijken.
 

Co de Witgoedman

  • #5
Betreffend drukwachter zit vlak bij de motor.
 

Enys

  • #6
Heb een aantal weken met m'n voet in het gips gezeten - vandaar niet verder kunnen werken.

Vandaag echter terug tijd gehad - Het darmpje dat van de motor naar de drukwachter loopt was verstopt. Alles goed gereinigd en het boeltje warmt weer op.
Hartelijk dank voor de gerichte informatie!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu