Vaatwasser Miele G582 SC geen watertoevoer

Reginald

  • #1
Er komt geen water meer in de vaatwasser. Het is een inbouwtype.
Bij het starten is er wel een geluid hoorbaar dat klinkt als een pomp. Filtertje aan de kraan is al nagekeken en is vrij. Als ik de kuip vul met water en de vaatwasser vervolgens terug start is deze na enkele minuten leeg.

Iemand hier ervaring mee, of handige tips?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Lekkage naar de bodemplaat?

Zoek even op het forum met "lekkage", is al zoveel keer beschreven!
 

Reginald

  • #3
Ben al aan het zoeken geweest naar die bodemplaat maar zie geen mogelijkheid om dit te bereiken. Onderaan de deur van de vaatwasser kijk ik op de plint, dus daar zie ik geen mogelijkheid om iets te openen.

En onderaan in de vaatwasser zie ik een bodemplaat die doorloopt in de achterwand als 1 geheel. In zie dus niet direct een mogelijkheid om onderin te geraken. Moet ik hiervoor mijn keukenkast of keukenkastplinten gaan demonteren?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Ik ben zelf geen witgoedman, en van Miele heb ik ook geen tekeningen, maar ik kan me niet anders voorstellen, dan dat je de plint zult moeten weghalen.

En misschien wel de hele vaatwasser uitbouwen, om hem scheef te kunnen houden om eventueel water te laten weglopen.

Maar of je de bodemplaat kunt bereiken zonder uitbouwen weet ik dus niet, wellicht staat het in een van de andere berichten over Miele vaatwassers, en anders wachten tot een witgoed-specialist raad geeft.
 

Reginald

  • #5
Hey Kees, bedankt voor de snelle hulp!

Heb inderdaad de plint moeten demonteren, en ja, er stond water in de bodemplaat waardoor de vaatwasser geen water meer bijnam.

Water is inmiddels opgekuist en de vaatwasser werkt terug.
Nu kan de zoektocht beginnen naar de bron van de lek.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #6
Mooi dat het tot zover gelukt is en succes bij de zoektocht.

Overigens: indien je per ongeluk laatst gewoon afwasmiddel gebruikt mocht hebben of zo, hoef je niet te zoeken... Dat schuimt zo erg dat het water vanzelf op de bodemplaat terecht komt. Dat kan dus ook nog!

Maar meestal zit er wel ergens een lek, misschien weet een van de witgoedmannen waar het meestal voorkomt bij de mieles?
 

Henny

  • #7
Een mogelijke oorzaak van lekkage kan een verstopping zijn van de goot, welke onder de deur van de vaatwasser loopt.
Hierin stroomt tijdens het wasprogramma water, wat ook weer terug moet kunnen lopen.

Als dit niet het geval is, dan zal via het overloop-pijpje het water op de bodemplaat terecht komen.
Verwijder het keukenfront en de voorplaat van de machine en reinig de linker- en rechterkant van deze goot waar het water in- en uitstroomt.
 

Reginald

  • #8
Ik heb vastgesteld dat de waterlek van tussen de rechtse wand uit komt gedrupt. Een volledige wasbeurt lukt net niet eer de bodem terug vol staat. Ik heb de machine gedemonteerd uit het keukenmeubel om de zijwand te demonteren, maar ben tot de vaststelling gekomen dat dit niet mogelijk is.

Iemand enig idee hoe je binnen in de zijkant geraakt?
 

Reginald

  • #9
Ik heb intussen ook al de afvoer van de deur bekeken zoals beschreven door Henny. Hier bevond zich wel wat vuil maar zeker geen verstopping. Lek komt wel degelijk uit de rechterzijwand.
 

Co de Witgoedman

  • #10
Aan de rechterzijwand in de waskuip zitten 2 kunststof moeren, soms zit 1 ervan los en veroorzaakt deze lekkage.
 

Reginald

  • #11
Heb de moeren die aan de rechterzijwand zitten, gedemonteerd en nagezien op abnormaliteiten ==> niets opgemerkt, enkel wat bevuiling. Moeren en dichtingen gereinigd en terug gemonteerd ==> lek verdwenen! De oorsprong van de lek moet dus duidelijk van hier gekomen zijn. Vaatwasser doet het intussen terug uitstekend, bedankt voor de tips!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu