Vaatwasser meenemen naar nieuwe keuken

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #1
Hoi,

Deze keuken ga ik met pijn in het hart vervangen :mrgreen:Nu wil ik als het mogelijk is deze vaatwasser meenemen:

Het zal wel geen inbouwvaatwasser zijn, maar misschien kan ik er een los frontje op plakken. In de gebruiksaanwijzing staat:
Code:
Wanneer u een vrijstaande afwasautomaat wilt onderbouwen, moet u daartoe de vrijstaande sokkel verwijderen en deze vervangen door een sokkelpaneel voor een onderbouwafwasautomaat.
Dit paneel zit in de daarvoor bestemde onderbouwset.
Doet u dat niet, dan loopt u het gevaar zich aan uitstekende metalen delen te bezeren.
Dan is die aparte set dus op zich niet nodig? Zijn er andere zaken waar ik op moet letten?

Uit dit topic:
Kees schreef:
Na het in de nis schuiven wordt de vaatwasser dmv stelpootjes op hoogte gebracht, dwz tegen het blad aan (dat vaak van te voren van een dampremmend plaatje wordt voorzien. De pootjes aan de achterkant worden dmv een spindel aan de voorkant versteld.
Hoe werkt dat met een spindel op hoogte brengen van de achterste stelpootjes? Wanneer is een dampremmend plaatje nodig?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
De bij deze vaatwasserserie behorende montagehandleiding kun je bij Miele downloaden. Klik op tabblad gebruiksaanwijzingen en vul bij Productnaam in: G4300SC.

Directe link naar de montagehandleiding is deze (als de link werkt).

Los frontje: denk niet dat dat kan, of het moet iets zijn van héél dun materiaal (soort plakfolie of zo). Want anders wordt het te dik, maar vooral te zwaar, valt de deur steeds open.

De in de gebruiksaanwijzing vermelde onderbouwsokkel: geen idee. Ken ik niet, misschien een van de witgoedspecialisten?

Die spindel zit alleen bij inbouwmachines, misschien ook in die ondebouwsokkel... Die loopt dan van het midden van de sokkel naar achteren. Op de montagehandleiding zijn echter gewoon 4 verstelbare pootjes te zien, die werken in elk geval niet met zo'b spindel.

Dampremmend plaatje: bij mijn inbouwvaatwasser zat ie erbij, maar volgens de instructie van het aanrechtblad was het verstandig de gehele onderkant van het blad (ter plaatse van de vaatwasser) te beplakken met aluminium folie.

Ik denk dat zo'n plaatje altijd verstandig is, tenzij je een aanrechtblad hebt dat geheel niet gevoelig is voor vocht. Damp komt altijd omhoog als de vaatwasser open is. En bij een oudere vaatwasser ben je er ook nog eens van afhankelijk of de bovenste afdichting nog goed sluit. Ik zou het niet willen riskeren om een nieuw aanrechtblad te verpesten t.g.v. de damp uit de vaatwasser eronder. :wink:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu