Vaatwasser lek - kitten?

LangePier

  • #1
Hallo allemaal,

Ik heb eindelijk het probleem van mijn lekkende vaatwasser gevonden. Het lek zit in watertoevoer naar de sproeiarm in het midden van de vaatwasser, ik vermoed op de naad waar het deel buiten/achter de vaatwasser gekoppeld is aan het deel binnenin de vaatwasser. Zie foto hieronder.

Mijn vraag is of het verstandig is aan de buitenzijde waar de toevoer de vaatwasser in gaat rondom dicht te kitten?

IMG_20200712_132402.jpg
IMG_20200712_132407_1.jpg
IMG_20200712_212930.jpg



Bedankt!
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
nee, nieuwe pijp bestellen en oude afdichting overzetten
 

LangePier

  • #3
Het punt is alleen dat ik niet weet wat de lekkage veroorzaakt. Zit het probleem in de doorzichtige verticale pijp, of in dat zwarte randje wat je ziet waar die verticale pijp naar binnen verdwijnt, of in de pijp aan de binnenkant, of misschien zelfs een kwestie van die binnenste afsluitring strak draaien. Ik heb geen idee. Ik heb dus ook geen idee of een nieuwe verticale standpijp iets gaat uithalen dus misschien moet ik eerst ff troubleshooten en dingen gaan uitsluiten. Ik zal eens beginnen met die ring aan de binnenkant losdraaien en even goed kijken of ik iets geks zie, en daarna opnieuw goed vastdraaien. Wie weet wat dat uithaalt.

Daarbij komt nog de vraag of ik uberhaupt alle onderdelen in huis krijg als ik een nieuwe verticale pijp bestel. Want Ik heb even gezocht en die verticale pijp kost 30 euro, maar staat op de foto's van de verkoper afgebeeld zonder zwart ringetje oid aan het uiteinde. Daarbij komt nog het risico dat ik alles los moet halen en de kans op meer schade bestaat, zeker gezien de vaatwasser volgens mij antiek is.

Maar is de buiten (en binnenkant) dichtkitten af te raden, om een andere reden dan dat het er niet uitziet?
 
Laatst bewerkt:

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #4
Zie mijn vorige post , draai die pijp maar los dan zie je het vanzelf.
 

LangePier

  • #5
Uit je vorige post maak ik dan op dat de verticale pijp kapot is. Dan blijft mijn vraag staan of de oplossing niet gewoon is om de naden dicht te kitten, zodat de pijpen weer lekvrij op elkaar aansluiten en geen water meer kan ontsnappen. Ik snap dat je wat inzet van mij mag verwachten, maar zoals gezegd is de vaatwasser erg oud en ga ik liever niet onnodig zitten klooien met onderdelen. Bovendien, waarom moeilijk doen als het makkelijk kan. Maar dat is dus de vraag; KAN het makkelijk?
 

LangePier

  • #6
Iemand anders een idee of kit het gaat houden? Of zou dat niet bestand zijn tegen wat waterdruk?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #7
Je grootste probleem zit hem in temperatuurbestendigheid van de kit. Bovendien zal de kit moeten hechten op kunststof en dat is voor heel veel kitten een probleem. En als het dan al zou hechten (en temperatuurbestendig is), dan is de vraag of de kit wel consumpiegeschikt is, dus na uitharding gegarandeerd gifvrij.

Ik denk dat er weinig mensen zijn die er trek in hebben je een bepaalde kit te adviseren, terwijl het (blijkbaar) ook met een origineel onderdeel opgelost zou kunnen worden. Bovendien is @S.oldeerbout een witgoed-vakman die zulke oplossingen nooit in de apparatuur van zijn klanten kan en mag toepassen!

Als je perse wilt kitten, dan zul je zelf een keuze moeten maken met welke kit je het wilt proberen.
Vergis je echter niet in de prijzen van temperatuurbestendige, gifvrije kitten. Waarschijnlijk is het betreffende onderdeel goedkoper.
 

LangePier

  • #8
Hm ja inderdaad daar had ik allemaal nog niet aan gedacht, erg goede punten. Dan begrijp ik nu waarom ik beter inderdaad een onderdeel kan ontvangen. Dan ga ik hem een dezer dagen maar eens ontmantelen en kijken of er iets te zien is aan die pijp wat erop wijst dat ie kapot is. Heel erg bedankt voor je goede antwoord!
 

LangePier

  • #9
Probleem is opgelost. Het schroefdraad bovenaan de pijp was kapot, zat een flinke barst in. De pijp is vervangen en het lekt niet meer. Bedankt voor het advies
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #10
Goed te horen dat het met vervangen van een onderdeel is opgelost en bedankt voor de terugmelding! :prima:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu