Vaatwasser kraan lekt

pb90

 • #1
Hi, de nieuwe vaatwasser kraan lijkt een heel klein beetje te lekken. Er lekt ongeveer 1 druppel water elke 15 minuten, ik heb hem al een paar keer opnieuw proberen te bevestigen en zelfs een andere kraan geprobeerd. Steeds met vergelijkbare resultaat (paar keer lekte hij zelf erger, maar niet beter dan de huidige situatie gekregen). Iemand een idee wat ik hier aan kan doen? Het gaat om de verbinding van het t-stuk naar de kraan, zoals (moeilijk) te zien is op de foto.

Screenshot 2022-01-06 at 19.44.30.png Screenshot 2022-01-06 at 19.46.03.png
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Vonken_trekker

  Specialist Elektra
  • #2
  De kraan lijkt ook echt helemaal in de fitting te zitten. Ik zou hem eruit draaien en meer slagen tape erom doen. En met een ijzerzaagje de schroefdraad een beetje opruwen zodat de tape niet glijdt.

  Beter is eigenlijk nog afdichtingskoord gebruiken. Dat werkt makkelijker en kun je nog een stukje terug draaien indien nodig.
   

  pb90

  • #3
  Dankjewel! Ik ben hier best wel onbekend mee, maar het opruwen met een ijzerzaagje, hoe moet ik dat voor me zien? Ik zal ook proberen er wat meer slagen tape er omheen te doen (zitten nu 4-5 slagen omheen).
   

  Vonken_trekker

  Specialist Elektra
  • #4
  Met een zaagblad over de ribbels van de schroefdraad van de kraan krassen zodat er wat kleine haakjes komen. Dan blijft de tape beter zitten.

  Probeer eens 2 slagen extra. Je moet de kraan niet moeiteloos met de hand tot het einde kunnen draaien. Dan zit het te los.
   

  Klusser1954

  • #5
  Komt de lekkage niet van de flexslang aansluiting? De rubber afdichting hiervan draai je makkelijk kapot op het scherpe randje van het t-stuk.
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #6
  @Klusser1954 goed gezien.

  Even een stukje buis er boven op zetten die je aanknelt en daar dan een vlakke puntstuk er op knellen en daar kan de koppeling van je slang op.
  Ook moet je de leiding even beugelen.
  aansluiting op een slang.jpg
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #7
  pb90 schreef:
  zoals (moeilijk) te zien is op de foto.
  In Paint even een gekleurd puntje geven waar het lekt.
  Iedereeen is aan het gissen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu