Vaatwasser geen warm water

Nassi

  • #1
Beste mensen,

Onze Zanussi vaatwasser ZDF12001WA wordt vaak niet meer warm. Soms echter nog wel. Het probleem is niet afhankelijk van het programma. De printplaat achter het bedieningspaneel wordt elders op het forum genoemd als mogelijke oorzaak. Echter is deze intakt en nergens doorgebrand. Wat zou nog meer de oorzaak kunnen zijn van het probleem?

Zanussi ZDF12001WA
Typ: GHE621DA2
50hz 2200W
PNC 911 519 150 00
S-No 40366734
 
  • Klusservice
    Klusidee
    Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
  • DSR9500

    • #2
    Plaats eens een foto van de print.
    graag ook onderzijde met name bij het relais
     

    Nassi

    • #3
    De foto’s van de plaat achter het bedieningspaneel in de deur:


     

    DSR9500

    • #4
    Daar zit zo te zien niet een relais op, om de stroom naar het verwarmingselement te schakelen.

    ff bedrading terugzoeken vanaf element

    kzou ook gelijk controleren of schuifstekkers wel lekker vastzitten en zo goed contact maken
     

    DSR9500

    • #5
    Foto die je toont, is het bedienpaneel.

    Je hebt het over een print er achter.

    Dat zal een print zijn waar 230 volt binnenkomt en gelijkspanning maakt voor dit bord wat je nu toont.

    Mogelijk zie je daar het relais.
    Vaak een wit blokje van 2 bij 3 cm.
     

    Nassi

    • #6
    Dit is de plaat aan de achterzijde. Hier komt het stopcontact op binnen en vertakt dan naar alle onderdelen. De plaat ziet er voor mij intakt uit, ook alle pluggen zitten goed.

     

    Nassi

    • #7
    Het feit dat de vaatwasser soms wel verwarmd en soms niet zou voor mij wel duiden op een matig contact en niet op een defect onderdeel. Of heb ik dit verkeerd?

    Het blijft een raadsel wat de oorzaak is van het probleem voor mij.
     

    DSR9500

    • #9
    Kzou toch ook de solderingen van beide relais eens goed nalopen met een loep op koude las.

    Of domweg preventief doorsolderen met wat verse tin.
    Volg de dikke sporen naar de connector en daar ook doorsolderen.


    en ... hierboven wordt een verstopte druksensor als mogelijke oorzaak gegeven.
    Zeker ook iets om te controleeen
     

    Nassi

    • #10
    De druksensor reparatie is vrij prijzig. Ook wordt er aangegeven dat er dan vaak overvulling optreedt van de machine, maar dit is niet het geval. Ik zou de machine wel intern kunnen proberen te reinigen. Heb dit wel al gedaan met van die vaatwasserreinigingsblokjes van de Albert Heijn op hoge temperatuur (hij werd toen gelukkig nog eens goed warm). Alles doorsolderen heb ik niet de ervaring mee. Misschien toch een nieuwe vaatwasser aanschaffen?
     

    S.oldeerbout

    Specialist Keukenapparatuur
    • #11
    Toestel is pas drie jaar oud!!
    Zal geen losse contacten hebben.
    Reinig de drukschakelaar , deze kan je loskoppelen , als je geen servicekit plaatst kan je dit elk jaar gaan doen.
    Pomp van toestel is tachometrisch te veel of te weinig water is geen verwarming.
    Verwarmen gaat pas na een minuut of 10 als zeepbakje is geopend.
     

    Nassi

    • #12
    Ik ga het morgen of waarschijnlijk overmorgen dan nog eens proberen met het reinigen van die drukschakelaar. Als dat werkt is het aanschaffen van die set het zeker waard.
     

    Nassi

    • #13
    Gisteren de druksensor uitgespoeld en teruggeplaatst. Kwam inderdaad wat vuil uit. Het eerste testwasje werd daarna goed warm! Vanavond weer proberen met vaat. Hoop dat het opgelost is! Zou echt super zijn.
     

    Nassi

    • #14
    Hij heeft het sinds het reinigen van de druksensor gedaan. Nu 3x gedraaid! Het probleem lijkt opgelost daardoor. Dank voor de adviezen!
     

    Login

    Je wachtwoord vergeten?
    Nog niet geregistreerd? Registreer nu