Vaatwasser geeft geen water, 2x water inlet valve vervangen

ScreamerHS

  • #1
Ik heb een vraag.
Mijn whirlpool vaatwasser (3 jaar oud) gaf geen water meer, alleen een laagje water op de bodem, welke wel netjes word afgevoerd.

Na wat op internet rond gekeken te hebben kwam ik erachter dat de water inlet valve vervangen moest worden. Na vervanging werkte het apparaat weer helemaal als hij zou moeten. Helaas van korte duur, na iets van 20 dagen weer precies hetzelfde probleem. Na contact met de leverancier (die weer contact opnam met Whirpool) vertelde ze mij dat deze niet snel kapot gaan, maar ze hebben wel een vervanger opgestuurd. Na inbouw werkte het apparaat weer goed, nu nog een week later precies hetzelfde probleem. Hij geeft geen water meer, en er blijft alleen een laagje water op de bodem staan.

Wat doe ik fout, en wat is er nog meer kapot?
Rare is dat twee keer vervangen van de inlet valve direct geholpen heeft, maar beide keren van korte duur.

Help!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Pompt de vaatwasser wel af en hoe lang pompt hij dan af.
 

ScreamerHS

  • #3
Hij pompt goed af. Ongeveer een minuut.

Als de cyclus start zie ik alleen laagje waterbad paar cm erin staan. Als ik stop indruk pompt hij dit water elke keer goed af. Vorige maand de inlet valve vervangen en ging weer als een trein. Na een nieuwe originele part te hebben ontvangen ging het weer goed voor een kleine week. Nu voor 3e keer in twee maanden tijd precies zelfde probleem.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Kijk eens op de echte bodemplaat die helemaal onderaan in de machine zit, dus niet de bodem achter de deur.
Het zou mij niet verbazen als daar water op staat.
 

ScreamerHS

  • #5
Nee, is helemaal droog. Beide keren geen gekke dingen gezien. Omdat het een inbouw is zie ik alles goed. Aan alle zijdes ziet het er goed en droog uit.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #6
Je meld geen typenummer...
Met wat voor foutcode komt het toestel uiteindelijk?
Ik vermoed dat hier een heel ander probleem is.
 

ScreamerHS

  • #7
Betreft een Whirpool ADG 6200.
Foutcode is dat lampje 6x knippert. Betekend dat hij geen (genoeg) water krijgt. Hoe vaak ik het probeer, het water komt wel de machine in en pompt het netjes weg, maar de sproeiarm krijgt geen genoeg druk/water.

Rare is dat hij het dus wel twee keer weer even deed na vervanging van de inlet valve. Verder is er niets veranderd. Zit een bruin kabeltje op de inlet valve, misschien dat hij te veel stroom geeft dat hij doorbrand of kapot maakt? Ruik alleen niets.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #8
Flowmeter in het labyrint....
Soms het hele labyrint vervangen en soms alleen het printje hangt ervan af of deze demontabel is.
Toestel zal nooit gaan wassen met F6 melding dus hoe je daar bij komt dat hij met te weinig water wast?
Bij deze storing zal hij water innemen en daarna gelijk weer afpompen om vervolgens F6 te geven.
 

ScreamerHS

  • #9
Dank voor je bericht S.oldeerbout.

Ik zal eens kijken naar de flowmeter.
Het apparaat is op zijn zijkant geplaatst om de inlet valve te vervangen (zit aan onderkant toestel) en de niveaukamer met flowmeter zit aan de linkerkant van het toestel, waar hij dus op gelegen heeft.

Waarschijnlijk is dit dus het probleem. Ik zal de vaatwasser weer uitbouwen en hier naar kijken.
 

ScreamerHS

  • #10
Het labyrint los gehaald en gereinigd. Was een klein beetje vies, maar niet heel erg.



Ik zie dat er water in het labyrint stroomt vanaf rechter buisje. Helaas doet hij precies het zelfde, en stroomt er alleen water in de machine en als ik deur open doe staat er iets van 4-5cm water in, maar de sproeiarmen werken niet.

Ik heb de waterslang los gehaald en filter in slang schoon geblazen, maar hielp ook niet. Slang ook bij machine los gehaald en opnieuw bevestigd.

De flowmeter eruit gehaald en ziet er op zich wel goed uit geen gekke dingen, en heb hem iets gebogen zodat hij dichter bij het rad zit, maar dit werkt ook niet (had ik op ander forum gelezen).

Is de flowmeter nodig om de spoeiarmen aan te sturen?
De flowmeter kan ik er wel uithalen, maar niet los bestellen. Beetje jammer weer.

Zou het nog iets anders kunnen zijn?
Rare is dat toen ik de inlet valve vervangen had, hij het direct weer goed deed voor 3 weken. Daarna zelfde probleem. Toen nog een keer de inlet valve vervangen en direct weer werken, maar dit keer slechts een kleine week. Je zou zeggen dat de valve weer kapot is, maar 2x in 1 maand tijd geloof ik niet....

Zou het misschien het bruine kabeltje zijn wat op de valve aangesloten zit? Misschien draadbreuk? En omdat ik het apparaat op zijn zijkant gelegd hebt, dat hij soort van weer contact maakte, en dat hij weer moeilijk begon te doen na paar keer openen van de deur? (vermoed dat de kabels van het bedieningspaneel naar beneden lopen?)
 

Themen

  • #11
Wat is hier de uitkomst geweest?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu