Vaatwasser Etna 8301 doet niet meer voorspoelen

Dennis6006

  • #1
Hallo, Onze vaatwasser Etna 8301 van 8 jaar oud (prod.no. 911821047 en ser.no.80400011) deed het tot voor kort perfect.

Als je hem nu op de A stand zet van voorspoelen, gaat hij eerst pompen, dan maakt hij ongeveer 2 minuten het geluid van voorspoelen maar doet dit niet, en doet daarna niets meer (het tikkend geluid van de schakelklok hoor je dan ook niet meer).

Na verloop van tijd aangekomen op de B stand, ook eerst pompen, dan water pakken, dan springt het klepje van de zeep open, bromt/zoemt en doet dan ongeveer 15 minuten niets meer. Net of de pomp er geen zin meer in heeft.

Daarna gaat het programma beginnen, water wordt gewoon heet en handelt alles normaal af. Alleen wordt de afwas niet geheel schoon. Bovenrek redelijk goed schoon, benedenrek allemaal etensresten, kalkvlekken, strepen.

Ook de binnenkant van de deur heeft een vieze waas. Verder is ook het gloeispiraal enigszins aangetast door een kalklaagje, wat na schoonmaken steeds terugkomt. Heeft iemand enig idee hoe ik dit kan oplossen.

Ik heb zelf het vermoeden dat de omlooppomp hier iets mee te maken heeft. Als ik tijdens het programma (wanneer het wel werkt en het water heet is) het geheel stop, en dan de schakelklok op stand A zet, werkt het voorspoelen ineens wel.

Dus de temperatuur van de machine heeft hier ook invloed op. Is dit op een of andere manier zelf of door een monteur te maken? Of ben ik toe aan een nieuwe?

Alvast bedankt voor uw reactie(s).
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2

Dennis6006

  • #3
Beste Kees, bedankt voor uw reactie!
Ik heb de soda methode 2 x uitgevoerd, en heb het idee dat het wel iets geholpen heeft. Het programma begint nu niet na 15 minuten, maar na ongeveer 4 minuten te lopen. Alleen het voorspoelen doet het nog steeds niet, en nu ben ik er ook achter gekomen dat de onderste spoelarm niet draait en geen water geeft.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu