Vaatwasser doet het niet (Whirlpool 9416)

Ron2222

  • #1
Whirlpool 9416 inbouw vaatwasser doet het niet.

Het programma start niet en blijft zoemen. Er komt wel water in de bak en na het programma spoelt het water wel weg. Maar er wordt niet gesproeid.

Deze dingen heb ik al gedaan:
- Alle sproeikoppen schoongemaakt
- Filters schoongemaakt, er zijn geen verstoppingen (bv met glas)
- Motor onder de vaatwasser losgekoppeld en aan-en afvoer schoongemaakt (geen glas oid gevonden).

Wie heeft er tips voor me? Mijn dank is alvast groot. :)
 
  • Klusservice
    Klusidee
    Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
  • S.oldeerbout

    Specialist Keukenapparatuur
    • #2
    Hoofdpomp defect

     

    Lampje45

    • #3
    Als een afvoerpomp zoemt kan het twee oorzaken hebben, hij zit mechanisch vast of zijn startcondensator laat het afweten..
    Ik zou de condensator eens door (laten) meten of hij zijn capaciteit nog heeft.
     

    DSR9500

    • #4
    Hoe oud is de machine ?
     

    Ron2222

    • #5
    Kleine aanvulling. De stoppen zijn door de vaatwasser ook een keer doorgeslagen. Daarna bleef hij het gewoon doen. Zou de oorzaak ook de pomp zijn geweest?

    @DSR9500 De vaatwasser is denk ik 6 jaar oud.

    Ik sta op het punt om een nieuwe pomp te kopen:


    Hoop alleen dat het niet teveel werk is om de inbouwvaatwasser er uit te halen en de pomp te verwisselen.
     

    Lampje45

    • #6
    Als ik naar de tekeningen kijk van andere modellen, want van deze heb ik toevallig geen tekening dan kom ik bij de circulatie pomp een startcondensator tegen, maar die wordt volgens mij niet bij het onderdeel pomp geleverd en juist die condensator verdenk ik. Ik zou de onderdelenboer maar even vragen wat de levering inhoudt. Stoppen doorslaan kan zo veel oorzaken hebben. Maar een motor die eenmaal de stoppen heeft doen opblazen die geneest meestal niet meer.
     

    S.oldeerbout

    Specialist Keukenapparatuur
    • #7
    Een magneetpomp heeft geen startcondensator.
     

    Ron2222

    • #8
    Ik ben bezig de pomp te installeren, maar ik zie dat op de nieuwe pomp geen aarde-aansluitpunten zitten. Op de oude pomp zaten er twee. Klopt dat? De nieuwe pomp heeft ook veel meer plastic. Is dat de reden dat er geen aarde aansluitpunten zijn?
     

    Ron2222

    • #9
    De pomp was inderdaad het probleem. Dank S.oldeerbout. Dit en een nieuwe afvoerslang hebben het opgelost. Het doet weer goed.

    Nog wel de vraag waarom en geen aardeaansluitpunten op de pomp zitten. Wie weet waarom?

    Dank jullie wel.
     

    S.oldeerbout

    Specialist Keukenapparatuur
    • #10
    Ik denk dat dat komt omdat er een update geweest is , kijk maar eens naar onderdeelnummer 481010518499 daar krijg je een extra verdeel aardedraad mee.
    Het zal allemaal wel loslopen , als de metalen delen maar geaard zijn en verwarmingselement.
    Mocht ooit de motor aardlek problemen geven dan zal deze via het water nog geaard zijn en zonder water is alles geïsoleerd door de rubberen slangen en kunststof buizen.
     

    Login

    Je wachtwoord vergeten?
    Nog niet geregistreerd? Registreer nu