Vaatwasser bosch

Jackson5happy

  • #1
Hoi allemaal,
Mijn vaatwasser doet het prima op 1 vervelend probleem na. De sproeiarmen zijn na elke wasbeurt verstopt. (Zojuist alles weer goed schoongemaakt. )

van te voren spoel ik alle vaat af. Kleine stukjes die toch nog in de vaatwasser terechtkomen (zoals een appelpit, stukje eten of rijstkorrel,etc) zie ik weer terugkomen in de gaatjes van de sproeiarmen.
Zou het kunnen dat hij van binnen ergens stuk is?

was ik zojuist ook hebgedaan ishet stuk plastic die naar de sproeiarm loopt (via de binnen/achterkant van de vaatwasser) eraf gehaald en volledig is nagekeken. Het was vrij vies maarniet echt geblokkeerd of iets dergelijks. Getest met water (er doorheen laten lopen vanaf 2 kanten) en ditlijkt goed te zijn.
De afvoer ziet er ook goed uit. Geen glas oid in de afvoer. (Draaiend ding loopt goed rond)

is dit probleemherkenbaar? En zo ja, zou ik dit zelf kunnen maken of iemand laten komen (monteur) die dit kan fixen?

dankvast voor mogelijke oplossingen
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #2
Normaal houdt de zeef deze rotzooi tegen. Zit die er wel in en er goed ingedraait ? Anders is het onmogelijk dat er rotzooi doorheen gaat naar je sproeiarmen.

Overigens is ook de vraag hoe je schoonmaakt. Als je niet letterlijk de pitjes eruit peutert kom je ze telkens weer tegen. Druk je ze terug de sproeiarm in zijn ze niet weg namelijk maar alleen in de sproeiarm i.p.v eruit.

Die oudere bosch vaatwassers hadden een filter uit 2 delen wat nog al eens uit elkaar viel. Wellicht heeft iemand de fijnzeef weggegooit ooits ?

Graag volledig Enr dat boven in de deur gestanst staat om dit uit te sluiten en graag foto van je zeefhuis + zeef sturen.
 

Jackson5happy

  • #3
Hoi Sleutelmeneer,

Heel erg bedankt voor je antwoord. Ik denk dat je meteen de oplossing te pakken hebt...

Ik heb een foto bijgevoegd van een plaatje van internet. Ik heb precies dezelfde, alleen niet het onderdeel met die hele kleine gaatjes! (het onderdeel wat die vast wordt gehouden door de hand op de foto) De vaatwasser hebben we overgekocht van vorige eigenaar en hij heeft er dus, sinds wij er wonen, nooit omheen gezeten...

1654628935932.png


Typenummer is overigens: SMV86M20EU / 01

Ik ga kijken of ik dit onderdeeltje kan bestellen ergens.
Zou dit het probleem zijn? Het kan niet anders lijkt me....
Reuze bedankt voor de hulp!
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #4
Dat is zeker het probleem ja. Deze kun je los bestellen onderdeel nr :

Screenshot_20220607-211620_Chrome.jpg


Overigens heeft je lokale witgoedboer hem zo liggen denk ik voor je :)
 

Jackson5happy

  • #5
Beste Sleutelmeneer,
Echt superbedankt voor de hulp. Echt te gek hoor!!! Ik zal, zodra ik er een heb gekocht, hier laten weten hoe schoon de vaat is

hele fijne avond en nogmaals DANK!!!!!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu