Vaatwasser bauknecht GSF 7599 neemt water in 'rust'

Jean-claude

 • #1
Hallo,

Ik ben hier nieuw op dit forum. Enige tijd terug had ik problemen met mijn vaatwasser. Aquastop was in werking getreden.

Via dit forum vond ik de nodige info om te achterhalen dat er een lekkage ontstaan was en er hoogst waarschijnlijk water op de bodemplaat lag. Heb de plint afgedaan, water laten uitlopen, keurig bodemplaat droog geveegd. Wasbeurt laten doen met bodemplaat eraf, geen enkele waterinsijpeling ontdekt.

Alles dicht gedaan en fier als een pauw mijn echtgenote vertelt hoe 'leerrijk' internet kan zijn. Nu een maand later stond er water op onze vloer uitgelopen uit de vaatwasser. Plint afgedaan en ja hoor opnieuw vol water. Zelfde scenario toegepast als voorheen maar nu deze morgen geconstateerd dat er water in mijn vaatwasser komt (blijkbaar niet constant) zonder dat deze geactiveerd is.

Klinkt stupide maar af en toe komt er water in de vaatwasser als hij niet ingeschakeld staat, dit water gaat dan hoogst waarschijnlijk via de overloopslangetjes op de bodemplaat terecht komen met alle gevolgen van dien. Weet er iemand wat de oorzaak van dit euvel kan zijn en hoe dit verholpen kan worden?

De NC code is:8546 599 01510. SER: 330132012011.
Hoopvol uitkijkend naar de deskundigheid van de forumleden.

mvg Jean-claude.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Witgoedmonteur

  • #2
  Eerst traceren of het water is uit de kraan of uit de afvoer.
  Kan zijn dat water vanuit de afvoer terugloopt naar de machine of dat de inlaatventiel defect is en open blijft staan.

  Om het te testen kun je het best de kraan dicht zetten en wachten of er nog water in de machine komt of een kurk van een wijn fles in de afvoerslang duwen en dan wachten.
   

  Jean-claude

  • #3
  Van harte bedankt voor u advies.

  Heb reeds een drietal dagen bij niet gebruik de waterkraan dicht gedaan. Hierbij kreeg ik geen ongevraagd water meer in de vaatwasser. Het 'ongevraagde' water (dat heel zuiver was) kreeg ik af en toe in de vaatwasser.

  Bij deze mijn nieuwe vraag: kan een defect inlaatventiel af en toe 'fout' werken en kan ik dit zelf vervangen? Zo ja, hoe pak ik dit het beste aan?

  Ter info, vaatwasser werkt nu reeds een 6-tal maanden en naar ik vermoed heb ik het laatste maand een vijftal keren met 'ongevraagd 'water te maken gekregen, in grote hoeveelheid dan. Kan misschien meer zijn geweest maar de hoeveelheid ingelopen water moet dan minder zijn geweest.

  Uitkijkend naar uw antwoord,
  Vriendelijke groeten Jean-claude.
   

  Jean-claude

  • #4
  Heb kunnen tracen dat het water terugkomt van mijn afvoer in de vaatwasser.
  Let wel dit gebeurt niet constant, maar is uiteraard heel vervelend.
  Heeft er iemand een idee hoe ik dit euvel uit de wereld kan helpen?

  Dank bij voorbaat.

  Jean-claude.
   

  Henny

  • #5
  Vermoedelijk zit de afvoer van de vaatwasser direkt op de afvoer van de spoelbak aangesloten (dus niet in een aparte afvoerpijp).
  Indien het water uit de spoelbak niet snel genoeg kan weglopen, heb
  je kans dat dit in de afvoerslang van de vaatwasser terecht komt.

  Controleer daarom of het water uit de spoelbak voldoende snel weg kan lopen.
   

  Witgoedmonteur

  • #6
  De afvoerslang niet luchtdicht aansluiten op de sifon is het beste maar zou het kunnen proberen om de slang in een lus zo hoog mogelijk tot onder het keukenblad leggen
   

  Jean-claude

  • #7
  Allen hartelijk dank voor jullie snelle reacties.

  Afvoer zit inderdaad aangesloten op de afvoer van de spoelbak. Als ik 'veel' water via de spoelbak laat weglopen, krijg ik er inderdaad in mijn vaatwasser. M.a.w. het water loopt uit mijn spoelbak onvoldoende snel weg, ondanks het feit dat ik niet met een verstopping zit.

  Mijn afvoerslang zijn lengte wordt momenteel maximaal gebruikt. Een langere afvoer zal vermoedelijk een oplossing voor mij kunnen zijn zodat ik een lus kan leggen tot onder het keukenblok. Kan ik de huidige afvoerslang best verlengen of schaf ik best een volledige nieuwe langere afvoerleiding aan?

  Graag had ik nog wat uitleg gekregen hoe ik de afvoerslang niet luchtdicht moet aansluiten op de sifon?
  In ieder geval ben ik reuze tevreden met de werking van dit forum en met de bereidwillige tips die ik verkregen heb.

  Mvg Jean-claude.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu