Vaatwasser Bauknecht 4741 foutcodes

KNuyts

  • #1
Onze vaatwasser (Bauknecht GSF 4741, 8546 741 01330) stopt met werken een tijdje nadat het afwasblokje in de machine is gevallen. Het water wordt nog weggepompt maar er wordt geen nieuw water toegevoegd.

Nadat het 'foutopsporingsprogramma' doorlopen is begint het bovenste van de 4 lampjes te branden. Kent iemand deze foutcode? Waar kan ik eventueel alle mogelijke foutcodes terugvinden?

Een witgoedfabrikant gaf me de raad om WPRO te gebruiken om de leidingen te reinigen/ontvetten. Ondertussen is de machine al een 10-tal keer gebruikt zonder enig probleem. Het leek erop dat een verstopte leiding het probleem veroorzaakte tot afgelopen week de vaatwasser terug in storing ging.

Ook het opnieuw 'reinigen' m.b.v. een vaatwasmachinereiniger heeft geen hulp gebracht. De foutcode blijft dezelfde. Wie kan me hiermee verderhelpen...

Alvast bedankt
 

Service-monteur

  • #2
Waarschijnlijk een lekkage als je aan de onderzijde 4 x schroeje Torx losdraait geloof nr 15 dan kun je het voorfrontje eraf halen .
Vervolgens kun je zien of er water onderin de bak ligt is dit zo dan heb je waarschijnlijk een lekkage ...meest voorkomend op de pompwaaierset

Groetjes en succes
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu