Vaatwasser AEG Favorit F44080 aardlek probleem

Rikb

  • #1
Onze vaatwasser AEG favorit F44080 had weer z'n bekende probleem: 3 piepjes. In het verleden aan de hand van dit forum keurig opgelost door het labyrint schoon te maken.
Echter, deze keer was de aardlek ook afgeslagen.

Ook deze keer weer het labyrint schoongemaakt, en in eerste instantie leek dit voldoende. Na een aantal minuten draaien vloog helaas de aardlek er weer uit, en zodra ik nu de stekker er weer in doe, is de aardlek al weer afgeslagen.

Bij verder onderzoek kwam ik een lekke aansluiting tegen, met wat schroeiplekken er vlak bij:Gele sok/aansluiting lekt.

Waarschijnlijk was het labyrint dus wel vies, maar deze lekkage het probleem van het water onderin de kuip/de drie piepjes.

Nu zie ik het wel zitten om die sok of aansluiting te vervangen (als ik het onderdeel vind, weet iemand daar een correcte naam voor?), maar ik vind als leek die schroeiplekken best eng. Is er een risico dat de kortsluiting ergens gevaarlijke schade heeft aangebracht?
Het moet natuurlijk wel veilig blijven :shock:

Bij voorbaat dank!!

Erik
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Aanvoerpijp sproeiarmboven , maar als ik het zo zie denk ik dat er lekkage op de motor is geweest en deze als een soort straalmotor de vonkjes naar achter heeft verspreid.
Lastig te beoordelen vanaf een foto.
 

Rikb

  • #3
Dat ding tussen de aanvoerpijp sproeiarmboven en de watertoevoer is de motor? zou goed kunnen dat het daar vandaag kwam, de onderkant van de aanvoerpijp is ook wat geblakerd.
Betekend dit dat de motor het hoekje om is?
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #4
Het ziet er niet goed uit , dat is inderdaad de motor.
Meer durf ik niet te zeggen.
 

Rikb

  • #5
Bedankt S.oldeerbout!

afronding van dit onderwerp: ik heb hem na een paar dagen drogen even aangezet: niet direct korstsluiting, misschien nog hoop:?
Daarnaast alle andere slangen/aansluitingen nagelopen. Er zijn er meer die wat uitgedroogd zijn en kleine scheurtjes vertonen. :(
Besloten om die 65 euro voor de stijgbuis in een nieuwe vaatwasser te steken, en te accepteren dat 9 jaar ook voor deze vaatwasser genoeg was.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu