Vaatwasser AEG F55420WOP geeft ,20 foutmelding

Anke19

  • #1
Dag allen,

Onze AEG vaatwasser (smal model) geeft een ,20 foutmelding (kan niet afpompen volgens de handleiding). Als het programma start bromt de machine een paar minuten en stopt daarna wanneer de foutmelding verschijnt. Wanneer we echter een emmer water onderin de vaatwasser gooien wordt dit wel keurig afgepompt. Ik heb zelf het idee dat er juist geen water in de machine komt.

We hebben de filters gecontroleerd, er zitten geen knikken in de aan- of afvoerslang. Ik heb de zijpanelen van de vaatwasser af gehaald om te kijken of ik andere verstoppingen/lekkages kon vinden. Op het oog niets aan de hand in het labyrint en ook onderop de vaatwasser geen water of aanslag oid. te zien wat wijst op een lekkage. Eigenlijk ziet alles er keurig uit (voor zover ik dat kan beoordelen). Ik heb nog geen andere slangetjes los gemaakt, weet ook niet zo goed waar ik moet beginnen eigenlijk.

De vaatwasser heeft i.v.m. een verhuizing wel 1,5 maand stil gestaan, kan mogelijk onderdeel zijn van de oorzaak. De machine is ongeveer 8 jaar oud.

Ik weet zelf eigenlijk niet goed meer waar ik moet zoeken en heb al het e.e.a. geprobeerd aan tips die ik in topics met vergelijkbare vragen voorbij zag komen. Ik kan evt. wat foto's toevoegen als nodig is.

Wie geeft mij richting aan waar ik naar moet zoeken? Alvast bedankt voor de reacties!
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #2
Drukleiding naar zeefhuis en druksensor verstopt. Alles met heet water laten weken. Doorblazen (niet rechtstreeks op druksensor) en daarna weer proberen of sensor vervangen.

OF

water op bodemplaat. Controleer bodemplaat bij de pomp daar zit de vlotter, hier mag geen water staan.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu