Vaatwasser aan thermostaatkraan

Toon

  • #21
Het is niet zo dat voor het plaatsen van een nieuwe meter (enkel tarief => dubbel tarief) de hele installatie opnieuw moet worden gekeurd.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #22
Het is ook niet zo dat bij het plaatsen van een aardlek de aarding altijd moet worden aangepast, als deze met aardlek niet voldoet aan de normen dan voldoet deze zonder helemaal niet aan de normen en zou dus nu levensgevaarlijk zijn.
 

Chathanky

  • #23
Hein Weijers schreef:
Uit het verhaaltje van de link van Chathanky blijkt niet zozeer dat een geyser onveilig zou zijn, maar vooral dat het energie-technisch nauwelijks iets oplevert. Daarmee vervalt ook de oorspronkelijke reden om het te doen.
Ik ga binnenkort een nieuwe vaatwasser installeren en heb besloten om weer terug te gaan naar een koudwater aansluiting.

Groeten, Hein
Dit geldt alleen als alle watervraag met warm water gedaan wordt dus ook de spoelbeurten Hein, voor de wasmachines heb je in hotfill uitvoering, en anders is er een klok tussen te zetten.

Voor de vaatwasser is het een heel ander verhaal, Persoonlijk zou ik hier voor kiezen icm een zonneboiler, dat bespaart echt voor een groot deel per jaar. (zelfs de wintermaanden)
 

Jacovrie

  • #24
Ik ben het met Jan eens. Het gevaar van een luchtkolom in de leiding is wel degelijk iets om bij stil te staan. De geiser blijft dan nabranden met alle gevolgen van dien. Op de 'nieuwere' typen geisers zit echter een beveiliging, waardoor ontploffen niet meer mogelijk is. Desalniettemin is het aansluiten van een geiser op een vaatwasser niet aan te bevelen.

Kranen met keramische schijven zijn ook niet aan te bevelen op iedere geiser.
Er zijn merken die hier specifiek aandacht aan besteden.
 

Chathanky

  • #25
Dat van die luchtkolom begrijp ik niet. :?:
Door de waterdruk blijft de leiding gewoon gevuld tot het beluchtingspunt van de kraan.
 

Forte

  • #26
Re: Toon

Althans dat was zo in 1992, zeker weten.
Misschien dat vandaag de dag de installatie na de meter voor eigen verantwoording is.

Indien zelfs de groepenkast ook niet aan de huidige voorschriften hoeft te voldoen, dan zal ik toch eens gaan bellen met E**ENT.
 

Chathanky

  • #27
Een aantal jaren geleden hebben wij ook voor dubbel tarief gekozen (bij ene Co of hoe die goede man ook mag heten :mrgreen: ), en niemand die de installatie heeft gecontroleerd.
 

Co de Witgoedman

  • #28
Chathanky schreef:
(bij ene Co of hoe die goede man ook mag heten :mrgreen: ).
Ik heb mijn eigen energiebedrijfje :mrgreen:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu