Vaatwassen Siemens SE60T392 blijft water in staan.

Memphis.rainen

  • #1
Hallo,

Heb opgemerkt dat er sinds enkele dagen in de bodem van de vaatwasser water blijft staan.
Heb al eens wat info opgezocht en vaatwasser er al een uitgehaald.
Het enige wat mij opvalt, is dat er links vanboven in het labyrint, waar het water doorstroomt, er zich wat vuil heeft opgehoopt. (zou dit de oorzaakt kunnen zijn)? Vaatwasser in nu 2j oud, aan de pomp kan ik niet direct iets zien, maar ik kan er langs boven ook niet aan.....

Nu was mijn vraag, is dat labyrint er makkelijk uit te halen? want er komen toch een aantal leidingen op toe... mensen met ervaring of dit makkelijk zelf te doen is? en is dit gemakkelijk zuiver te krijgen.

alvast bedankt.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Lijkt me sterk dat het labyrint de oorzaak is, waarschijnlijk zit er iets tussen de schoepen van de afvoerpomp, controleer dat eerst even voor u gaat slopen.
 

Memphis.rainen

  • #3
Hallo,

Filters zijn eruit geweest en gecontroleerd, waren ok want dat doe ik elke week, maar dan geraakt ik niet tot aan schoepen van de pomp, er zit daar niets meer wat ik kan losdoen om de pomp te controleren.
Of moet dit gebeuren als de vaatwasser uit de kast is en je de pomp dan er volledig tussenuit neemt?

grtz
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Op de afvoerpomp zit een soort van deksel, dat moet er af wil u kunnen controleren of de schoepen vast zitten.
Sommige machines moeten daarvoor uit de kast gehaald worden, sommige zijn ook na het verwijderen van de plint bereikbaar.
 

Memphis.rainen

  • #5
Hey,

Heb even een foto gemaakt van het vervuilde labyrint:
maar waar die is gebleven??

maar soit, heb het labyrint zuiver gemaakt door een beetje ontstopper via het ontluchtingsgat in te gieten, en het was in 5min zuiver. Wat is eigenlijk het zwarte magneet dat in het labyrint zit? Linksboven?

Maar dit was toch niet het probleem, heb daarna de pomp ook gecontroleerd. Bij dit type kun je niet via de filters aan de pompschoepen, maar moet je de langs onderen de pomp een kwartslag draaien en dan komt het huis met de schoepen los. Maar hier was er ook niets abnormaal te zien.

Heb alles terug gemonteerd en getest, voorlopig doet ie het weer, ben eens benieuwd voor hoelang.

grtz
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu