UTP buiten gebruiken

Tiho

  • #21
Erg ver gezocht tiec, bovendien niet erg ter zake doende de ts heeft het op het dak liggen.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #22
Tiec schreef:
pin.. verkeer heeft een encryptie.. wireless of homeplug heeft een encryptie.. het is makkelijk om in de garage in te breken als binnen het netwerk..
Alles wat electronisch gecodeerd wordt kan ook door een handige joop gedecodeerd worden zonder fysiek zaken te wijzigen.

Hier even een leuk linkje waar ze laten zien hoe de veel gebruikte WPA2 gekraakt wordt in luttele minuten.
En gebruik de zoekfunctie maar eens op de codering die je zelf gebruikt met het woordje crack er achter.

suc6

Gerrit
 

Tiec

  • #23
Middels brute force is ongeveer elke beveiliging te omzeilen maar vrij ondenkbaar als er een sterk wachtwoord gebruikt word.. Zoals te zien in de video word er gebruik gemaakt van woordenboek woorden..

Laten we er even van uit gaan dat het wachtwoord 10 karakters lang is.. Hoofdletters en kleine letters kan bevatten.. plus de gebruikelijke leestekens plus getallen.

We gaan er even vanuit dat we de computerkracht hebben om 500000 wachtwoorden per seconden te testen.. Dan is het een vrij simpele formule om uit te rekenen hoe lang het duurt om het wachtwoord te brute forcen...

10 tot de macht (26*26*10*12 ) / 500000 .. dat is 316615 jaar om alle mogelijkheden te testen. Dan heb ik het nog niet eens gehad over 500.000 ww/seconden vrij lastig te halen gaat worden.

Daar komt nog een keer bij als er WPA-TKIP gebruikt word dat de sleutel per pakket verschilt en dat deze methode niet werkt. Elke beveiliging is te kraken en beveiligingsmethoden verouderen (als bijvoorbeeld WEP) echter dit klikt voor mij dat het makkelijker is om in het huis in te breken.

Wederom ik heb een mogelijkheid aangedragen om makkelijk een verbinding te krijgen in de garage die mij dunkt veilig genoeg is en vrij makkelijk te installeren. Mochten mensen het hier niet mee eens zijn dan is het hun goed recht en ik sta open voor discussie maar ik stel voor om dat verder via prive berichten te doen. Echter het valt mij wel op, dat er in mijn optiek, ongefundeerde argumenten aangedragen worden als storing/makkelijk te kraken.

Jordy
 

Jan1966

  • #24
Heren,

Dank voor de verdere informatie! Kabeltje ligt er al in, heb in een tyleenslang gelegd over het hele gedeelte heb voor de zekerheid wel een buitenkabel gebruikt aangezien de kosten daarvoor 30 euro extra waren.

Dus wat mij betrefd mag er een slot op!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu