Urinior te weinig water.

RAW112

  • #1
Dag mede klussers,

Ik heb in de badkamer een urinoir geplaatst. Echter spoelt er te weinig water door om de gehele pot rondom te spoelen. Dus alleen de muurkant krijgt water. De rest dus niks. Zover ik kan zien is het alleen mogelijk om de hoeveelheid water (staat als ik het goed heb op max) en de duur van de spoeling in te stellen. Maar er moet eigenlijk meer druk op lijkt mij. Kan dit op 1 of andere manier? Het gaat om een Plieger urinoirset met Geberit duofix reservoir en Sigma 01 pneumatische bediening.
Verder is het zo dat er een klein beetje water blijft lekken. Dit was de eerste 2 weken niet. Pneumatische stuursysteem dat niet volledig afsluit??

ALs iemand iets weet alvast bedankt.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #2
Uit de pdf van een vergelijkbare bediening van Geberit:
"Watervolumestroom bij 1 bar zonder begrenzer van
watervolumestroom
0.3 l/s
Watervolumestroom bij 1 bar met begrenzer van
watervolumestroom
0.18 l/s"

Daar haal ik uit dat er ergens een begrenzer zit die eruit kan..
 

Roykes

  • #3
Zit er een drukspoeler op? zo ja zou het zo maar eens kunnen zijn dat je te weinig voordruk op je kraan beschikbaar hebt.
 

RAW112

  • #4
@ Jackd, van die begrenzer had ik ook gezien. Alleen waar ik begrijp waar die zou moeten zitten, zit dus niks. Ik ga er daarom vanuit dat dat het niet is. (af-fabriek al een begrenzer erin?)

Ik denk dat er gewoon te weinig druk op het water staat bij mij. Dit is denk ik wat jij bedoelt Roykes?
Maar daar kan ik dus niks aan doen. Maw. een urinoir die redelijk onbruikbaar is.

Stelschroef voor hoeveelheid water staat max uitgedraaid.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Zo'n vliegje erin plakken, scheelt veel met verontreiniging.
 

Roykes

  • #6
Je kan proberen juist de stelschroef richting min te draaien, dan zou je misschien wat meer hoorde ik behouden.

Hoe heb je hem op het lading net aangesloten?
 

RAW112

  • #7
Heb de stelschroef al alle kanten op gedraaid. + - maakt niet uit qua druk. Komt alleen minder water per spoelbeurt. Het water komt vanuit de kelder via de zolder 1 verdieping lager de badkamer in. Is de afstand misschien te ver? Geen idee of ik hier echt iets mee meet, maar een emmer van 10 liter vullen kost 2 min. Dit aan de kraan bij de wasbak. (zit op dezelfde leiding) Lijkt mij best lang.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #8
Je toe voer is te kleine te weinig druk.

Zag op de site:


Ga eens met je waterleiding bedrijf in contact omdat je voor druk laag is.
Misschien staat ergens een tussen afsluiter bij buren niet vergenoeg open.
 

RAW112

  • #9
Bedankt voor de antwoorden. Heb ook onder in de keuken een emmer laten vol lopen. Hier ging het de helft sneller. 10 liter in ongeveer 60 sec.

Ik leg even de situatie uit. Misschien dat ik een domme fout heb gemaakt.

Het water wordt in de kelder na de meter gespitst. 1 leiding naar de ketel op de zolder, dan naar de douche, wasbak en toilet. 1 naar de keuken, wasbakje toilet en toilet.
De leiding is na de splitsing in de kelder vervangen door een flexibele leiding van 16mm (van 15mm koper naar 16mm flexibel)
Deze loopt naar de ketel op zolder tot net voor een kraan (staat open) met plastic "tuitje". Daar gaat het van 16mm flexibel naar 15mm koper.
Heb al het koperwerk onder de ketel laten zitten.
10 cm voordat het koud water daadwerkelijk de ketel ingaat zit een T-stuk. 1 gaat de ketel in en 1 gaat dus door naar badkamer.
Zit hier iets niet goed? Ik kan morgen evt. ook foto's maken mocht mijn verhaal niet duidelijk zijn. (In mijn hoofd leest het allemaal heel logisch :D )
Alvast bedankt weer.
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #10
Er is niks mis met je voordruk van de waterleiding. wettelijk dienen zij aan te leveren 1 bar op leveringsniveau watermeter.
Alles achter de watermeter is voor eigen verantwoording en dut is de reden.

15 mm koper vervangen voor 16 mm flex???????

Nogmaals de uitleg over flexibele leiding en de vervanger voor koper,
koper 15mm uitwendig 13mm inwendig.
kunsstof 16mm uitwendig 12mm inwendig. exclusief fittingen hier vernauwt het nog verder.

Dus de simpele redenering gaat NIET op 15 koper is 16 flexibel.

12mm koper is 16 mm flexibel
15mm koper is 20 mm flexibel
22mm koper is 26 mm flexibel
enz enz.

dus in jou geval voordruk oke diameter te klein 12mm is 3/8" moet in jou geval zij 1/2" wat overeenkomt met 15mm koper oftewel 20mm kunsstof.

Geloof de verkopers nou eens niet op hun blauwe ogen (nogmaals deze hebben er geen verstand van, en dat blijkt nu wel weer)

John[/u]
 

Kluszot

  • #11
Een urinoir is ook geen wc pot waar het water met kracht helemaal rond gaat.
Bij de meeste komt er alleen maar water tegen de achterkant.

Maar het kan ook zijn dat de leiding en druk knop een beetje verstopt zit door vuil/gruis.
 

RAW112

  • #12
@deloodgieter, als dat het probleem is dan ben ik mooi de l#l. Verklaard wel dat er meer druk staat op het water in de keuken. Hier loopt nog gewoon de oude koper leiding.

Zou het al een verschil maken om de flexibele leiding van de kelder naar de naar zolder te vervangen? Dus van 16mm naar 20 mm? Dan laat ik de rest zitten. Of heeft dat helemaal geen zin?
Ik ga namelijk dus echt zeker niet alle leidingen vanaf de ketel vervangen. Badkamer is net helemaal klaar :cry:

@kluszot, de spoelgaten lopen door tot onderaan. Dus daar hoort imo gewoon water door te stromen. Op deze manier begint het al te stinken na een paar dagen.
 

Marcn88

  • #13
Meestal heeft het zeker nut om de kw voedingsleiding te verzwaren omdat daarmee de weerstand van de leiding verkleint wordt waardoor er dynamisch meer druk overblijft op de eindgebruikers, in dit geval dus uw urinoir en de cv ketel de straal onder de douche zou momenteel ook niet overweldigend zijn omdat er weinig water geleverd word aan de ketel ook zal de flow bij meerdere gebruikers in bedrijf verbeteren.
Mocht u de leiding gaan verzwaren neem dan geen 20mm maar 25 of 26 dit is merk afhankelijk en maak hier de aftakkingen op
 

Roykes

  • #14
De loodgieter schreef:
Er is niks mis met je voordruk van de waterleiding. wettelijk dienen zij aan te leveren 1 bar op leveringsniveau watermeter.


John[/u]
Dit is 2 bar. anders zou je je cv ketel niet eens bij kunnen vullen. vaak ligt dit zelfs nog hoger als 2 bar.


@ TS , als je 10 meter omhoog gaat ben al je al 1 bar kwijt.je zal de leiding moeten verzwaren.( vanuit de kelder )
 

RAW112

  • #15
Ok. Dan ga ik eerst eens de leiding vanuit de kelder vervangen door een grotere. De toevoer naar de ketel zal dan iig een stuk beter zijn. Merkte met douche ook dat er geen gigantische straal water uit kwam. Verder zal ik alles vervangen waar ik zo bij kom. Kijk ik dan of dit al verbetering brengt.
In het ergste geval zou ik nog een leiding kunnen trekken vanuit de keuken omhoog naar de urinoir. (Verbouwing keuken ben ik nu mee bezig)
Dan hoef ik maar een paar tegels bij de urinoir uit te breken. 🤞🤞
 

RAW112

  • #16
Alle spullen zijn gekocht dus kan vooruit dit weekend.
Dan nog even over het water dat blijft lopen in de urinoir. Zodra ik de stelschroef (hoeveelheid water) open draai, begint er een klein straaltje water te lopen. Zou het kunnen dat de pneumatische regeling niet volledig afsluit/defect is? Heb nog garantie. Dan stuur ik hem terug. Heb dus onderstaande set.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #17
Had me even in de techniek gedoken want ik ben er al een poos uit het vak.

Je kunt hier een filmpje zien werking en aan de kant van de aansluiting zitten 2 zeven als deze verstopt zitten dan krijg je ook niet genoeg water.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu