Uponor 25mm aansluiten op gasmeter

BobGr

  • #1
Goedemiddag allen,

Ik ben bezig met het vervangen van de gasleiding in mijn woning. Inmiddels heb ik 25mm Uponor gasbuis van de ketel naar de gasmeter getrokken en ben nu bij het punt gekomen waar ik de de gasbuis aan moet sluiten op de meter. Zoals ik het zie heb ik de volgende opties (zie onder foto).


1; Ik maak moer 1 los; bevestig hier een schroefbus met uponor uiteinde. Dan kan ik of de uponor buis helemaal ombuigen (wat nu de anaconda doet) voor zover dit mogelijk is? Of ik zet er 2x een 90 graden koppeling tussen?
2; Ik maak moer 1 los; bevestig een nieuwe anaconda en sluit hier de uponor buis op aan.
3; Ik maak moer 2 los; bevestig hier een puntstuk met uponor uiteinde. Dan kan ik of de uponor buis helemaal ombuigen (wat nu de anaconda doet) voor zover dit mogelijk is? Of ik zet er 2x een 90 graden koppeling tussen?
4; Ik maak moer 2 los; bevestig een nieuwe zelfde koppeling ; sluit hier een anaconda op aan; op de anaconda sluit ik de uponor buis aan.

Graag hoor ik jullie mening over welke manier het beste toe te passen is. Als er een andere oplossing voor is dan hoor ik dat ook graag.

Nadat ik alles heb aangelegd zal ik overigens nog alles laten controleren door een installateur. Maar wat ik zelf kan doen, doe ik graag zelf. Voor het persen zal ik gebruik maken van een goedgekeurde gas persbek.

Bedankt alvast allemaal!
Bob
 

Baszos

  • #2
De 3/4" ijzeren bocht verwijderen, en daarvoor in plaats een schroefbus 3/4"x25.
Of de bocht laten zitten ( mits niet verpakt met hennep) en de ijzeren buis eruit draaien, en een puntstuk 3/4"x25 monteren.

Vergeet je geen afperspunt te maken?
 

BobGr

  • #3
Ah daar had ik niet eens aan gedacht! Inderdaad waarschijnlijk makkelijker om de bocht te verwijderen of hierop aan te sluiten. Bedankt voor de tip!

Ik kon nergens een afbeelding vinden van een afperspunt. Het makkelijkste is denk ik een T-stuk in de 25mm buis met een schroefbus? Dan in de schroefbus het afperspunt draaien? Wat is de benaming van de de afperskoppeling? Dan kan ik dat googlen :).

Dank alvast!
Bob
 

Marcn88

  • #4
Dit kan een tstuk 3/4-1/2-3/4 zijn ene kant 3/4 gaat de anaconda op, 1/2 afdoppen met stop en dan een verloop punstuk 3/4-25
 

BobGr

  • #5
Hi Marc,

Dank voor je reactie. En bij het afpersen kan de loodgieter dan de stop er af draaien om zijn apparatuur op aan te sluiten. Helder.

Wat mij betreft kan het bericht afgesloten worden.

Groet,
Bob
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu