Underlayment vloer op bestaande linoleum(?) vloer

Er_nn

 • #1
Hallo,
ik ga verhuizen en wil, i.v.m. budget en omdat het voor een paar jaar is, graag een underlayment vloer leggen (en daarna lakken etc). Echter, nu ligt er in de woning al een linoleum/marmoleum achtige vloerbedekking (het is een oud schoolgebouw). Het liefst laat ik die als ondervloer liggen en leg ik het underlayment erboven op. Nu twijfel ik over het volgende:

- moet ik iets van isolatie tussen het linoleum en het underlayment leggen (ook om de boel een beetje uit te vlakken), zo ja wat is beste hiervoor..
- ik weet niet zeker of ik de underlayment platen vast kan schroeven op de onder vloer (misschien zit er direct onder linoleum beton). Ik ben redelijk handig en zou bijvoorbeeld met een lamellofrees de underlayment platen aan elkaar kunnen verbinden, en dan verlijmen.. en dan verder 'zwevend' leggen'?

Iemand tips? Dank alvast!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • StucDennis

  Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #2
  Wanneer je underlayment met mes en groef neemt. Scheelt je dit een hoop werk met de lamellofrees. Dan kun je ze direct verlijmen. Voor de rest kun je als ondervloer groene ondervloer platen nemen. En natuurlijk zorgen dat er rondom voldoende ruimte is voor het werken van de underlayment platen.
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
  Dan moet je wel 4 zijdig tand en groef gebruiken.
  En een goede kwaliteit, anders schotelen die platen behoorlijk als ze niet vast zitten.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Voor hetzelfde geld hebt u een pvc klikvloer die een aantal jaren mee gaat, is ook handiger te leggen dan die grote platen underlayment en heeft geen lak nodig.
   

  Er_nn

  • #5
  Dank voor de reacties!
  Ja mes en groef is natuurlijk ook een optie maar ik dacht dat lamello wat beter zou houden.. ik heb weleens gehoord dat die mes en groef toch los kunnen scheuren met name als je de boel verlijmd..

  natuurlijk heb ik ook over laminaat nagedacht maar tot nu toe geen gevonden die ik mooi vind, en ik wil heel graag een houtlook en feel. Bovendien leek het me ook wel een leuke uitdaging om op te pakken ;)
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #6
  Denkt u ook aan het kapitaal aan lak dat nodig is om een fatsoenlijk afgewerkte vloer te krijgen?
  Mes en groef is sterker dan lamello's.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #7
  Een lamello is niet bedoeld voor de sterkte maar enkel om uit te lijnen.

  Ik zou die oude onderlaag altijd verwijderen. Ook vanwege eventuele vering die erin kan zitten.

  Is het onderzocht op asbest?
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu