Underlayment als vloer

Vin75

  • #1
Beste klussers,

Ik wil underlayment gebruiken als topvloer (45m2). Na wat speuren op internet denk ik dat PELLOS underlayment hiervoor het geschikst is vanwege de hogere kwaliteit. Nu wil ik deze vloer leggen op een betonnen ondervloer. Grote vraag is dan: kan ik de vloer zwevend leggen, of moet deze op de ondervloer vastgemaakt worden. Zo ja, hoe zou je dat doen in dit geval?
Ik weet niet hoe "vlak" deze Pellos platen zijn, maar normaal gesproken zijn underlayment platen wel eens wat minder "stabiel". Daarom heb ik mijn twijfels bij zwevend leggen.

Als er nog andere zaken zijn om op te leggen in deze situatie, dan hoor ik het ook graag.

Alvast bedankt voor jullie tips.

Vin
 

Sjaan Smit

  • #2
Hoe vlak is die betonvloer daar onder dan?
 

Vin75

  • #3
Die is perfect vlak, met op dit moment nog marmoleum erop
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Als marmoleum dampdicht is zou ik die laten liggen.
Hebben deze platen messing en groef.
Ik vraag me af of deze platen op de lange termijn vlak blijven.
*wgb*
 

Vin75

  • #5
Heb de platen nog niet gekocht, maar wil de mogelijkheden op een rijtje zetten. Ben er zelf niet zo bang voor dat de platen na het leggen zullen bollen, mits ze dubbelzijdig gelakt zijn. Deze platen zijn met mes en groef te koop, dus dat helpt ook. Maar kan ik ze zwevend leggen? Wellicht dat iemand praktijkervaring heeft.

Vin
 

Michiel_H

  • #6
Door het grote formaat denk ik dat je die platen nooit vlak op je huidige vloer kunt krijgen. Een oplossing zou zijn om de platen op houten regels te leggen of om de platen te verlijmen en/of schroeven.
 

Fiesiekus

  • #7
Vin75 schreef:
Deze platen zijn met mes en groef te koop, dus dat helpt ook.
Heel belangrijk. Als je ze daarin kunt verlijmen, denk ik dat evt. oneffenheden, geen groot probleem meer zullen zijn.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Ik zou er nooit aan beginnen, onder invloed van de temperatuur aan de onderkant en bovenkant van de platen zullen de platen gaan trekken, bovendien is het materiaal zo zacht dat er binnen de kortst mogelijke tijd behoorlijke beschadigingen in zitten.
Het zou te lijmen zijn maar dan moet het marmoleum heel goed vast zitten, is dat het geval dan is het eventueel verwijderen van het marmoleum en de stukken lijmlaag ook zeer lastig.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #9
Als je een beetje pech hebt dan is het inderdaad lastig om het marmoleum te slopen. Je zou eventueel op het marmoleum kunnen lijmen. Je moet dan wel eerst het marmoleum openschuren, anders krijg je nooit een fatsoelnlijke hechting.

Ik weet niet wat het gebruiksdoel van de vloer wordt, maar ik heb al eens eerder een underlaymentvloer gezien. Deze was gelakt en lag in een woning. Niet echt mooi vond ik zelf.
 

Michiel_H

  • #10
Let op... vinyl/marmoleum kan asbesthoudend zijn....
 

Fiesiekus

  • #11
Heb in m'n schuur een vloer van 20 m² betonplexplaten. Prima spul en goed schoon te houden. BEhalve de naden dan. Daarom is die messing-groef zo gunstg.

En i.d.d.: fraai is anders....
 

Sjaan Smit

  • #12
Heel apart,underlayment als vloer....met slagpluggen in je betonnenvloer meppen maar dat ziet er niet uit....
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu