Uitvallen geiser tijdens het douchen

Jahnvi

  • #1
Ik ben sinds kort in een huis gaan wonen waar een vaillant geiser in zit. Op het moment dat ik aan het afwassen ben, heb ik constant warm water. Ga ik douchen, dan valt na vijf minuten de geiser uit en heb ik alleen maar ijskoud water. Dit is nu al twee dagen constant aan de gang. k heb geprobeerd om de kraan in de keuken aan te zetten en dan te gaan douchen, maar dat werkt ook niet. Na het uitvallen van de geiser, slaat hij ook niet meer aan, pas na een kwartier tot een half uur heb je succes, ik word hier een beetje knetter van.

Is er iemand die tips heeft, waar het mogelijk aan zou kunnen liggen?

Ik hoor het graag.
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #2
Gaarne meer info wat betreft het type geiser.

Uitvallen bedoeld u ook een waakvlam mee?
 

Lytjepole

  • #3
Klinkt als een ventilator-geiser, toevallig een vaillant premium turbo?
 

Jahnvi

  • #4
Ik heb het even nagekeken het is een vaillant 19/2 XI MAG.

Ik heb geen waakvlam, als ik de kraan open draai hoor ik getik en vervolgens gaat de geiser aan, maar zoals ik al zei valt het na vijf minuten uit. Heb ook rond gevraagd en er is mij verteld dat het mogelijk aan de thermostaat kan liggen. Heeft iemand misschien een idee waar ik deze in omgeving den haag kan halen en wat dit mij gaat kosten? Is het mogelijk om deze makkelijk te bevestigen? Mijn vriend weet er namelijk niet zoveel van, en ik wil eindelijk eens een keer lekker douchen!!

Alvast bedankt allemaal
 

Lytjepole

  • #5
Kan ook de ttb zijn of de ionistaiepen, het kan eigenlijk van alles zijn. Gaat het toestel na het probleem later vanzelf weer warmwater geven?
 

Jacovrie

  • #6
Met TTB wordt bedoeld een rookgasbeveiliging. Het kan zijn dat er in de rookgasafvoer een geheel of gedeeltelijke verstopping zit. Wanneer de geiser dan wat langer in gebruik is, wordt een verhoogde concentratie rookgassen gemeten en schakelt de beveiliging de geiser uit. Het is bij dit soort storingen altijd van belang dat wordt gecontroleerd of de rookgasafvoer in orde is. In een eerder antwoord is al aangegeven dat er andere oorzaken kunnen zijn, maar dit moet als eerste worden gecontroleerd.

Wanneer de rookgasafvoer in orde is, kan de TTB (wanneer geen testapparatuur voorhanden is) voor controle even bij gebruik overbrugd worden. Slaat de geiser dan niet uit, dan is de TTB de oorzaak en moet deze vernieuwd worden. Het is echter niet aan te bevelen deze handelingen als leek te verrichten. Kennis van zaken is in deze toch wel van belang. Je hebt hier wel te maken met gastoestellen en met rookgassen waar koolmonoxide een rol speelt. Het genoemde toestel heeft overigens geen permanent brandende waakvlam.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #7
Jahnvi schreef:
Op het moment dat ik aan het afwassen ben, heb ik constant warm water.
Lijkt me niet dat het aan de TTB ligt, anders deed die dat bij het afwassen ook wel. :wink:

Het kan ook aan de kraan liggen, wat voor een kraan zit er in de douche?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu