Uitstekende schroeven verwijderen

Williebam

 • #1


Bij een verbouwing heeft de aannemer een wand in een kamer geplaatst en te lange schroeven gebruikt die in de andere kamer in de inbouwkast nu gevaarlijk uitsteken. we kwamen hier pas veel later achter omdat de kast als een soort berging gebruikt werd.
Ik wil die uitstekende schroeven nu weghalen. Ik heb het al geprobeerd met een sterke tang en een zaag, maar dan krijg je de schroef niet helemaal vlak met de wand en steekt er nog steeds iets scherps uit. Hoe zou ik deze schroeven wel helemaal vlak met de wand kunnen krijgen?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
  Buigen, dan breken ze af, meestal in het hout. Zet wel een bril op.
  Uitstekende delen wegvijlen.
   

  Boertje125

  Vaste Beantwoorder
  • #3
  Haakse slijper
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Met een dremeltje, schroef iets inslijpen en afbreken.
   

  Cool

  • #5
  Stel: het buigen en afbreken lukt niet ; u heeft geen dremel; u heeft geen haakse slijper ? wellicht heeft u dan zo'n lange beugel ijzerzaag : het midden van het zaagblad tegen het schroefeinde duwen en dan met korte bewegingen de schroef inzagen , dit eventueel van 2 of meer zijden...dan is het gemakkelijker om de schroef zeer kort aan de wand te breken. Succes !
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #6
  Als het spaanplaatschroeven zijn zaag je die niet in, ze zijn van staal.
   

  Williebam

  • #7
  Dank voor alle reacties.

  Ik had idd geen Dremel, wel een haakse slijper, maar die was kapot.

  Ik was t met een ijzerzaag gaan proberen. die tegen de muur geduwd. Dat ging behoorlijk moeizaam, maar lukte uiteindelijke wel, alleen stak de schroef dan nog een beetje uit. De tip met een afbuigen en breken geprobeerd. dit lukt, maar hier houdt je ook nog uitstekende stukken.Dus uiteindelijk maar een nieuwe haakse slijper gekocht. En dat geeft me een vonkenregen! Dus moet nog weer terug voor betere gezichtsbescherming.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #8
  Bij een haakse slijper altijd een veiligheidsbril en gehoorbescherming op! Ook al is het "maar één klein dingetje".

  En zorg ervoor dat de vonken geen kwaad kunnen. Eventueel de vloer en wanden afschermen met iets wat tegen de vonken kan (plaat hardboard ofzo). Controleer de werkplek na een kwartier of half uur nog een keer dat er niets ligt te smeulen.
   

  Kluskoppel

  • #9
  Vergeet ook de ruiten niet, is ook een veelgemaakte beginnersfout. Buiten even iets slijpen waarbij de spetters tegen het raam aan komen. Dat brand in het glas en na een paar regenbuien zie je ineens roestplekjes in het glas.
   

  Williebam

  • #10
  Uiteindelijk toch gelukt: een andere ijzerzaag gebruikt die ik beter tegen de wand aan kon drukken. en dit icm met tang en afgebroken. Dankt voor de tips!
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu