Uitsparing in hout-betonvloer; lokaal 30mm dik.

Teun de Haas

  • #1
Bij de verbouwing van onze badkamer ben ik van plan een samenwerkende hout-betonvloer te realiseren (d.m.v. lewisplaten en lichtgewicht beton). Deze vloer wordt 50mm dik.
In de noord-oost hoek van de badkamer komt een douche. Hierbij maken we gebruik van een douchebak, de Squaro Infinity van V&B. Maten: 1400mmx900mm. Zie tekening onderaan de post.

Deze douchebak wil ik uiteraard flush met het op de betonvloer te realiseren tegelwerk (dan doet 'ie z'n naam "Infinity" eer aan).
Voor het tegelwerk houd ik rekening met een additionele 20mm hoogte. Totaal dus 70mm. De V&B bak heeft een hoogte van 40mm.
70mm - 40mm betekent dat er lokaal een uitsparing nodig is, waarvan de hoogte 30mm moet worden. De bak komt hier direct in te liggen (conform instructies V&B).

En dan nu de vraag:
- Kan er lokaal gewerkt worden met 'slechts' een betondikte van 30mm? Waarom wel/niet?

Alvast ontzettend bedankt voor het meedenken!

1600844135386.png


1600843390106.png
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #2
Wat is de hart-op-hart afstand van de balken die de zwaluwstaartplaten dragen? De betondikte is mede afhankelijk van hoe dicht die balken tegen elkaar aan liggen.
 

Teun de Haas

  • #3

Krunnie

Specialist Elektra
  • #4
Het minimum bij woonbelasting en HOH van 60 cm is volgens opgave van de fabrikant 36 mm. Dan kom je nog 6mm te kort. Zou 36 mm haalbaar zijn? Daaronder zakt de belastbaarheid hard in.
 

Teun de Haas

  • #5
@Krunnie , ja, precies. Die 36mm, vandaar de vraag. Is het voor +\- 1,2m2 acceptabel om eronder te zitten of niet. Ach ja, 6mm bij de totale hoogte is ook weer geen ramp.

Een alternatief: die 140x90 niet in beton uitvoeren, maar daar een uitsparing laten en met bijv. V313 spaanplaat werken. Vervolgens sowieso kimband tussen bak en beton. Hoe klinkt dat?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #6
Dat klinkt niet goed, dan ben je je constructie vloer kwijt.
Betonvloer moet over de gehele vloer doorgestort worden, anders hebben de zwaluwstaart platen geen nut.
 

Teun de Haas

  • #7
@Krunnie en @Peter , bedankt voor de reacties! Gewoon beton dus, en dan 56mm en lokaal 36mm. Solide, geen gerommel.
 
  • Like
Waarderingen: Krunnie

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu