Uitpandige garage mee isoleren?

Dekraan

  • #1
Hallo allemaal,

We laten binnenkort de spouwmuur naisoleren en ik vraag me af of we ook het loont om de spouw van de garage te laten meenemen. De garage staat tegen de zijgevel aan. De partijen die langs kwamen gaven eigenlijk allemaal aan dat dit niet nodig was. Het is een onverwarmde garage, die wordt gebruikt voor opslag en voorraad, en die verbonden is met de hal via een gewone deur. We lopen er elke dag wel een paar keer in.

Wat we volgens mij kunnen doen: spouw tussen garage en woning laten isoleren, zodat de woning iig geïsoleerd is. Maar ook de spouw van de garage laten isoleren zodat het mogelijk wat warmer is in de garage. En je binnen ook wat minder kou krijgt.

De garage is trouwens verder niet geïsoleerd. Vloer niet, garagedeur ook niet (oud ding uit jaren 80), plat dak waarschijnlijk ook niet, en er zit gewoon dubbel glas in de ramen.

Gedachte is vooral: je doet zoiets maar 1 keer, dus misschien loont het om de garage toch mee te nemen.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Zit er wel een spouwmuur rondom de garage. ?
Vaak is die maar enkel steens.
Als er wel een spouwmuur rondom zit, zou ik hem gelijk mee laten nemen, en ook de muur tussen garage en hal.
Dan is die in ieder geval al geïsoleerd mocht je de garage ooit eens voor andere doeleindes willen gebruiken, of een toekomstige bewoner.
Veel meer zal het niet kosten als het nu meteen meegenomen wordt.
Achteraf zal het veel duurder zijn.
 

Dekraan

  • #3
Hallo @Peter,

dank je voor je reactie! Of er een spouw zit, is natuurlijk inderdaad de vraag. De garage is van buiten bekleed met hetzelfde metselwerk als de woning zelf, van binnen zitten er (cel?)betonblokken.

PXL_20211228_094454078.jpg


Ik kreeg te horen dat hier waarschijnlijk wel een spouw in zit, maar omdat ze aangaven dit niet te hoeven doen, hebben ze hier niet geboord om te kijken. Tussen woonkamer en garage ook niet, ivm het risico mocht er toch geen spouw zitten, dat ze dan in de woonkamer uitkwamen. En het was lastig in te schatten. Ze zeiden hierbij wel: dat als ze van boven zouden zien dat er ruimte is, ze het zeker zouden meenemen. Ik zal ze laten weten dat we dit voor de rest van de garage dan ook willen laten doen. Zal nu inderdaad een stuk voordeliger zijn om het gelijk mee te nemen, dan om dit later nog eens te doen.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Een beetje bedrijf kan gemakkelijk zien of er een spouw tussen zit door even de dikte van de muur te meten.
 
  • Like
Waarderingen: Dekraan

Dekraan

  • #5
@Peter, daar ben ik het mee eens. Bij de buitengevel gaven ze ook aan dat hij er wel zou zitten. Bij de binnenmuur was meten of inschatten lastig, doordat de muur daar waar je het kunt meten , bv bij t kozijn, gelijk schuin wegloopt. Maar ik heb in ieder geval een goed antwoord: doen als het kan :) dank je!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu