Uitleg bedrading zonnescherm

DaanK80

  • #1
Hallo, ik zoek iemand die mij toelichting kan geven over de bedrading uit de motor van mijn zonnescherm. Ik wil deze namelijk graag via een jaloezieschakelaar aansluiten.

Op vele fora zie ik hier uitleg over, maar dan wordt er altijd gesproken over draden met verschillende kleuren. Maar...uit mijn zonnescherm komen 4 aders zonder kleuren:
3x zwart met op het omhulsel de getallen 1,2 en 3/ 1x groen-geel.

Nu was mijn oude schakelaar stuk, maar heb ik bij het demonteren gezien dat draad 2 aangesloten zat met een kroonsteen op de blauwe draad naar het stopcontact. Toch als ik deze 1 op 1 verbindt en draad 1 en 3 aansluit op de OP en NEER krijg ik dat ik op 1 kant mijn motor iets hoor doen. Hij rolt dan een heel klein beetje uit en gaat niet omhoog...

Weet iemand wat nu precies draadnummer 1,2 en 3 betekenen?

En mooier nog, kan iemand mij aan de hand van de foto toelichten hoe ik het nu zou moeten aansluiten?

 

CV__

  • #2
2 permanent op blauw lassen
geelgroen permanent op geelgroen (grijs indien huis <1970) lassen

1 en 3 natuurlijk niet tegelijk bekrachtigen.


En met die getoonde schakelaar; dat is een dubbel geval voor twee sets volgens mij.

Ik zou zeggen; Bruin (permanente fase) op L van de schakelaar, 1 van het zonnescherm op 1 van de schakelaar en 3 van het zonnescherm op 2 van de schakelaar. Of die laatste twee omwisselen zodat de richting klopt met montage. De stippellijn geeft de mechanische verbinding weer; die voorkomt dat je beiden tegelijk kunt bekrachtigen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu