Uitbreiding elektra zolder

PascalK71

  • #1
Hallo,

Ik heb een vraag.
Op zolder heb ik een lamp welke werkt op een serie-schakelaar. Dus op de verdieping naast zoldertrap (overloop) een schakelaar en op zolder naast zoldertrap een schakelaar.
Nu wil ik de zolder scheiden d.m.v. een zolderkamer. Hier wil wik dus ook elektra hebben. Ik wil in de zolderkamer een lichtpunt met een schakelaar hebben en een dubbele wandcontactdoos. In de tekening kan je de situatie bestaand en gewijzigd zien. Mijn eerste vraag is kan de nieuwe aansluitingen voortborduren op de bestaand serie-schakelaar?

Zo ja, kan iemand mij vertellen hoe ik dit moet doen?

Alternatief is dat ik alleen prik wil hebben in de nieuwe zolderkamer. Dan komt de schakelaar te vervallen. Dan pas ik een bleutooth lamp toe in de nieuwe zolderkamer.

Hoop dat iemand mij kan vertellen of het wel of niet mogelijk. Als het mogelijk is hoe met ik het bedraden?

Alvast bedankt.
E-SCHEMA.PNG
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Nth

  • #2
Op jouw tekening merk ik op dat er geen bruine fase draad naar zolder loopt.
Die moet je erbij trekken. In de lasdoos van de eerste lamp kan je dan de fase en null doortrekken naar de andere kamer en een setup maken zoals op je tekening.

Jouw vraag is of je ook het schakeldraad kan gebruiken... tja technisch wel maar dan sluit je meteen al het stroom af zodra iemand (per ongeluk) de lamp uitdoet.
 
Laatst bewerkt:

PascalK71

  • #3
Tja dat is niet de bedoeling :P Denk dat het dus niet gaat lukken zoals ik het wil. Het is niet de bedoeling dat als iemand aan de wisselschakelaar zit dat alles in de zolderkamer uitgaat.:lol:

Bedankt voor je snelle reactie!
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Dubbelpost. Deze staat ook nog eens in het verkeerde subforum en wordt gesloten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu