Uitbouw: bestaande vloerverwarming uitbreiden, of...?

VinnieTerranova

  • #1
Beste medeklussers,

Voor een uitbouw aan onze huidige woning zit ik met het vraagstuk hoe ik dit wil gaan verwarmen.

De uitbreiding en de huidige situatie met de vloerverwarming is als volgt:

uitbreiding vloerverwarming.jpg


Op de bovenverdieping zijn 2 radiatoren op de slaapkamers aanwezig en de badkamer boven wordt verwarmd over de retourleiding. Werkt eigenlijk best prima allemaal. Ik geef het een 7.

De ketel is een Intergas HR36eco, CW5.

Huidige verdeler (geen pomp):
verdeler 6 groeps.jpg


Ik twijfel over de te nemen route voor het verwarmen van de twee nieuwe ruimtes (badkamer en living). M.i. zijn er een paar opties:

1.In de nieuwe ruimtes vloerverwarming in dekvloer aanbrengen, beide op een eigen groep. Dit zou dan betekenen dat er een nieuwe (8-groeps?) verdeler moet komen.
2. De living niet voorzien van vloerverwarming, maar voor deze ruimte (is open ruimte met de bestaande kamer) de te plaatsen gashaard de verwarming laten verzorgen. In de badkamer zou ik dan een elektrische vloerverwaming of elektrische radiator kunnen plaatsen.
3. ...?

Wie van de verwarmingsexperts kan hier iets nuttigs en zinnigs over roepen? Wat zouden jullie doen, hoe en waarom?
 
Laatst bewerkt:

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #2
sowieso vvw toepassen en nieuwe verdeler maar dan wel meer dan 2 groepen erbij dit omdat 150mtr (15m2)wel erg veel is voor 1 groep beter dan 2 groepen en 1 in de badkamer.
normaal zou ik aangeven om de groepen max 60 a 65 meter te maken maar aangezien er al groepen liggen van 80 tot 90 mtr heeft dit niet veel zin meer
 

VinnieTerranova

  • #3
Bedankt voor je reactie @Marcn.88

Is ook waar ik initieel aan dacht, maar er zijn een paar bedenkingen (en lastigheden) die ik erbij heb:

1. Mijn vrouw is van plan om een groot vloerkleed in de living te gaan leggen (wat de vloerverwarming grotendeels teniet doet).
2. De 'angst' of het niet veel te warm wordt met én vloerverwarming én gas (sfeer) haard. Ook al kies je voor de laagste stand/kw.
3. Installatietechnisch een uitdaging, want de kruipruimte onder de berging is niet toegankelijk. Hoe ga ik daar de nieuwe leidingen bij de nieuwe verdeler krijgen?
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #4
te warm is een slechte reden, je kunt de groep(en) altijd knijpen of zelfs volledig dichtzetten, kwa leidingloop sleufje vrezen door de vloer of de kruipruimte inboren vanaf waar deze wel toegankelijk is
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu