Uitbereiding groepenkast tbv 2 installatieautomaten

StevenM29

  • #1
Hoi hoi,

Mijn situatie is al volgt: Ik heb een kantoor die ik verbouwd heb, nu wil ik daar een wandgoot plaatsen(met stopcontacten er in) en wordt er volgende maand een airco geïnstalleerd. Nu voel je hem misschien al aankomen; ik wil daar graag 2 aparte groepen voor creëren d.m.v. verschillende installatieautomaten zodat de groep er niet uit springt als de airco en meerdere computers aan staan.

Nu heb ik het geluk dat de meterkast regelrecht onder het kantoor zit en er in de wand een loze(vaste pvc) buis zit die direct naar de meterkast loopt. Ik kan daar dus een kabel door heen trekken en die op de bestaande meterkast installatie aansluiten.

Mijn vraag is als volgt;
Wat is de handigste oplossing om dit(veilig) zelf te regelen? Ik had gelezen dat je niet 2 sets kabels van verschillende groepen door 1 pvc buis mag trekken. Zou ik dan een set dikkere aders(4mm?) er door moeten trekken om: in de meterkast een aardlekschakelaar te plaatsen > die te verbinden met een aardlekschakelaar boven in mijn kantoor die geplaatst is in een miniverdeler > en aan die aardlekschakelaar boven in mijn kantoor dan de 2 installatie automaten te plaatsen?

Ik heb niet zo veel ervaring qua elektra met meterkasten dus vandaar mijn vraag, ik hoor graag of iemand mij hier wat advies in kan geven alvast ontzettend bedankt!
 
Laatst bewerkt:

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Nee, dat mag nog steeds niet. Heeft te maken met selectiviteit.

Als je geen ervaring hebt met meterkasten: Huur iemand in, het zijn in jouw geval zakelijke kosten.
 

StevenM29

  • #3
Ik snap ook wel dat ik iemand in kan huren. Maar zoals je kan lezen is mijn vraag wat de handigste oplossing zou zijn. Dus wat wel een optie is, en niet wat niet een optie is.:P
 

StevenM29

  • #4
Ik zie net dat ik iets verkeerd heb gelezen:icon-study:, de airco die er komt verbruikt op zijn maximale(waar die waarschijnlijk nooit op staat) 710 watt. Dus dat betekent dat ik gewoon genoeg stroom capaciteit heb als ik hem d.m.v. een WCD aansluit op het wandgootje die ik nog moet plaatsen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu