Hulp bij type radiatorventiel

WilRC

  • #1
Wie kan me helpen aan de juiste radiatorventiel. Ik wil een slimme radiatorthermostaatknop monteren (Bosch) op de keukenradiator, knop monteren en installeren ging prima, echter de radiator blijft heeft als de radiatorknop gesloten is. Voorheen had ik op deze radiator geen knop zitten omdat de verwarming een zoneklep loopt via de kamerthermostaat. Die situatie geeft een probleem wanneer vraag is voor warmte buiten de woonkamer, vandaar de wens om slimme radiatorthermostaat te willen gebruiken.
Ik heb vervolgens met een lijmtang het radiatorventiel dicht geknepen, resultaat was dat de radiator nog steeds erg heet bleef, koelde niet af. Nu wil ik het ventiel vervangen om uit te sluiten of ventiel wel/niet juist werkt of misschien vanaf begin een verkeerd radiatorventiel is geïnstalleerd? Zie bijgevoegde foto's! Ik weet niet het merk van de radiator of ventiel wat gebruikt is, op de zijkant van het ventiel staat wel een code die beging met OV34***AR * is onleesbaar.

lijmtang.jpg maat_radiator.jpg IMG_4814.jpg
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2

WilRC

  • #3
Hoi Henk, dat voor je reactie. Goed gezien, dat moet hem zijn.
Dank je!
 
  • Like
Waarderingen: Henk253

WilRC

  • #4
Probleem opgelost, bij navraag bleek de radiator van het merk Quinn te zijn. Bij de vakhandel een nieuwe afsluiter gekocht. Deze erin gedraaid, nu bleek bij het uithalen van de oude deze helemaal niet de goede maat had, die was te kort!
IMG_4943.jpg
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #5
Je weet nu hoe ie heet en hoelang ie is en en het model.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu