Type muur voor pluggen + te diep geboord ?!

Hopeloos26

 • #1
Hallo,

Hier weer een hopeloze klusser. Ik wil graag in de keuken een wandplank ophangen en dacht dat dit toch ook wel de meest onervaren klusser voor elkaar kon krijgen... maar helaas.

Allereerst de vraag hoe je kan weten wat voor type wand het is. Het is een tussenwandje (aan de andere kant grenst mijn slaapkamer). Als je er op klopt klinkt het wel wat hol zeg maar.

Vervolgens heb ik mij laten informeren bij de bouwmarkt, ik ging er vanuit dat het een gipswand was, dus heb daar een accuboormachine gehuurd en hollewandpluggen meegekregen. Met de accuboor moest ik toch behoorlijk wat druk zetten om de gaten te boren, met als gevolg dat ik natuurlijk helemaal doorschoot met de boor.

Die hollewandpluggen krijg ik niet in de gaten, en als ik met veel geweld met een hamer ze er toch inkrijg, krijg ik ze niet 'opengeduwd'. Dus ik begin nu natuurlijk te twijfelen of het wel een gipswand is. Wat ik begreep is dat een standaard gipswand 12,5mm is, maar zoals ik kan zien lijkt dit wel dikker te zijn. Kan ik misschien beter andere pluggen gaan halen? En als ik andere pluggen heb, heb ik dan te diep geboord? Wat zou ik daar aan kunnen doen?

Alvast super bedankt voor jullie antwoorden :-)
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • StefanD

  • #2
  Als je te diep geboord hebt kun je het beste een plug met een "kraag" gebruiken:

  Deze kraag zorgt ervoor dat de plug niet in de muur verdwijnt.
   

  Hopeloos26

  • #3
  Thanks!

  Kunnen deze pluggen in alle soorten muren? Aangezien ik geen idee heb wat voor soort muur het is.
   

  StefanD

  • #4
  Deze pluggen zijn eigenlijk alleen niet geschikt voor holle wanden.
  Heb je helemaal door de muur heen geboord? Je zou dan moeten kunnen zien hoe de muur er van binnen uit ziet. Probeer anders eens van dichtbij een foto te maken en die hier te posten.
  Het is overigens ook wel belangrijk om te kijken of de muur wel geschikt is voor hetgeen je er aan wilt ophangen. Wat voor soort planken wil je ophangen. (En dan gaat het met name om de manier waarop ze aan de muur bevestigd worden)
   

  Hopeloos26

  • #5

   

  Hopeloos26

  • #6
  Na ongeveer een centimer of 2/2,5 zo schat ik zelf in, ging de boor ineens heel snel erdoor heen. Aan de andere kant (in de slaapkamer) zijn geen gaten te zien, dus ik vermoed een soort van spouw ertussen.

  De planken zijn 80cm bij 26cm en worden met een blind ophangsysteem opgehangen
   

  Hopeloos26

  • #7
  Dit is het ophangsysteem:
   

  Tiho

  • #8
  Dat systeem heb ik op zolder ook tegen gipsplaten. Echter met lange dikke planken achter het gips, ik kon hier namelijk gewoon bij.

  Op deze manier zou ik het niet doen. Volgens mij staat er op de verpakking ook dat ze alleen geschikt zijn voor een massieve muur.
   

  Hopeloos26

  • #9
  Dank je allemaal voor de antwoorden!

  Ik ga de spullen retourneren, het gaat niet lukken. Zojuist met boren al een stuk gips naar beneden gevallen, dus het is inderdaad niet sterk genoeg, helaas!

  Nu even uitzoeken hoe ik het beste het stucwerk kan repareren :-)
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #10
  Zo te zien op de foto's hebt u door een houten regel geboord, als dat zo is hebt u geen pluggen nodig maar kunt u de schroeven in de houten regel draaien.
  De regels zitten op 30 of 60 cm afstand van elkaar, met een beetje geluk komt u hier mee uit.
   

  Rene de klusser

  Specialist Bouw
  • #11
  En als de wand echt hol is dan kan een kantelplug heel goed.
  Hier heb ik al een een radiator mee aan een gipswand vast gezet.
  dus sterk genoeg.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu