Gordijnrails aan holle muur - type muur en type plug

Simba_mufasa

  • #1
Ik heb al even gezocht op dit onderwerp, maar kon geen specifiek antwoord op mijn vraag vinden, vandaar een nieuw onderwerp.

Ik wil gorijnrails ophangen aan een 'buitenmuur' (dus geen tussenwandje, maar een muur die binnen van buiten scheidt). De gordijnrails komen overigens gewoon aan de binnenkant van het huis. Het gaat verder om een groot en zwaar gordijn, dus de rails moet goed vastzitten.

De muur waar ik deze aan wil ophangen, is echter hol, zo verneem ik als ik op de muur klop. Het is een gehuurde kamer en ik heb geen idee wat voor type muur het is (bijv. gips of hout o.i.d.) en weet dus niet zeker wat voor type plug ik nodig heb. Een holle-muur-plug waarschijnlijk, maar daar zijn meerdere soorten van.
Een andere optie is misschien om heel diep te boren met lange schroeven, zodat ik de boel uiteindelijk alsnog in het beton kan vastzetten?

Heeft iemand een tip om te bepalen met wat voor muur ik te maken heb, en wat voor pluggen ik het beste zou kunnen gebruiken?

Alvast bedankt voor eventuele adviezen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Welk soort muur het is moet eerst duidelijk zijn voor u gaat boren, weet de vorige eigenaar/huurder dat niet?
 

De Bob

  • #3
Boor even een gaatje erin 5/6 mm, en kijk wat eruit komt.

Kunt u ook weer makkelijk dichtstoppen.
 

Simba_mufasa

  • #4
Nou, ik heb een gaatje geboort en er kwam een soort wit poeder uit.




Ik weet niet zeker wat het is. In ieder geval geen zaagsel; het leek meer op bloem/meel, dus ik vermoed gips.

Het boortje kon ik 4 cm diep in het gaatje steken voordat ik de volgende muur tegenkwam.

Zouden vier schroeven met van die gipspluggen volstaan om een gordijnrails van ca. 1.40 meter op te hangen, voor een dik gordijn van 1.30 bij 2.70?

(ik kan natuurlijk een klusjesman inhuren, maar ik probeer altijd zoveel mogelijk zelf te doen. Niet alleen om geld te besparen maar ook omdat je daar meer van leert.)
 

De Bob

  • #5
Zal gipsplaat zijn, probeer met kloppen de tengels op te zoeken en daarin de rails vastzetten.

Vertrouwd u dat niet dan pluggen in de achtermuur, met het nadeel dat de gaten in de gipsplaat wel groot worden, (plug moet erdoor) dus probeer eerst met vastzetten in de tengels.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu