Twijfel wel of geen folie vrijstaande tussen wand zolder.

Resi_70

  • #1
Goedemiddag,

ik heb eigenlijk een korte vraag.

Op de zolder hebben we het spant afgewerkt met regelwerk en hier electra in verwerkt en vervolgens afgewerkt met gipsplaten. Nu heb ik hier geen isolatie in zitten maar twijfel om dit alsnog te doen met 10 cm dik rockwool. Ik kan namelijk de gipsplaten nu nog losschroeven want er moet nog gestuct worden.

Mijn vraag is als ik er die 10 cm rockwool in doe heb ik dan in combinatie met rockwool ook dampdichte folie nodig??
En zo ja dan moet ik deze aan twee zijde voor de gipsplaat zetten?

Ik lees er namelijk tegenstrijdige berichten over. Ik wil dit eventueel doen voor geluidsisolatie omdat ik las dat je ander een klankbord effect kan krijgen in zo'n holle gipswand.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Beide zijden van de wand zijn binnen en even warm. Dan is er geen folie nodig.
 

Resi_70

  • #3
Bedankt voor je snel antwoord :) Dit is helder.

Nou woon ik in een tussenwoning heb heb ook een voorzetwand aan een kant van de buren gemaakt. Hier heb ik ook een voorzetwand voor gezet om de elektriciteit in weg te werken. Ik heb hier wel rockwool in gedaan als geluidsisolatie niet voor warmte isolatie. Hier zit geen folie tussen. Wat is het risico voor problemen? ook deze want kan ik nu nog losschroeven om hier wel folie tussen te zetten. Beetje dubbel werk natuurlijk maar als het problemen gaat geven dan is het vast goedkoper dan het nu oplossen.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
In woningscheidende wanden wordt zover ik het weet geen folie toegepast omdat de temperatuur aan beide zijden ongeveer gelijk is. Misschien dat iemand anders daar ook nog een mening over heeft.
Bij voorzetwanden voor een buitengevel wel folie toepassen
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Bij woningscheidende wanden met spouw is het beter dampwerende folie toe te passen, de spouw wordt namelijk geventileerd waardoor het daar een stuk kouder is.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu