Tweedehands Remeha Tzerra 39C

Hairyfriend

  • #1
Onze Remeha Avanta 35c is 13 jaar oud en afgelopen zomer het onderhoud laten doen door een clublid van sportvereniging waar ik bij zit (erkend installateur). Nu krijgt de ketel steeds meer kuren zoals statuscode 8 waardoor de ketel de hele tijd draait. Ik gaf dit aan en hij zei, ik kan je een nieuwe ketel leveren, maar dan zit je inclusief installatie op 1600,-. Ik heb hem gevraagd, als ik een ketel vind op marktplaats van 2 jaar oud, zou je die dan willen installeren? Hij wil dit op mijn risico doen en na wat foto's een Remeha Tzerra 39C van de advertentie gedeeld te hebben van Marktplaats heb ik die gekocht voor € 400,- . Nu hebben mensen om mij heen twijfel en zeggen: 'waarom hang je een tweedehands ketel op' en 'waarom neem je dat risico?' De ketel heeft in 2021 de installatie gehad en 2022 controle. Door installatie warmtepomp is deze vervangen. Zouden we de ketel kunnen testen, je kunt de branduren zien als je hem aanzet las ik. Maar kan dat ook als ie niet aangesloten is? Want de installateur wil alleen aangesloten testen. Ik zou graag jullie mening hieromtrent willen. Dankjewel

2023-10-28 14.40.51.jpg 2023-10-28 14.35.17.jpg
 
  • Waarschuwing
    Klusidee
    Waarschuwing
  • Mn22

    Vaste beantwoorder
    • #2
    Statuscode 8 is geen storing. Bij hogere buitentemperaturen en/of kleine warmtevraag uit de woning, gaat de ketel in regelstop omdat de ketel ook op zijn laagste stand teveel vermogen levert.

    Een ketel die veel uren brandt is ook geen storing, een modulerende ketel moet zo lang mogelijk op een zo laag mogelijke stand branden. Dan is het rendement optimaal.

    Een niet aangesloten ketel kun je niet testen. Branduren uitlezen wellicht wel. Maar goed, tweedehands blijft altijd een gok. De kosten van installatie zijn bij een gebruikte ketel meestal ook hoger, omdat de installateur geen marge op de ketel heeft. Dus wat bespaar je uiteindelijk met een gebruikte ketel t.o.v. een nieuwe?

    Dat is een afweging die je zelf moet maken. Of gewoon nog ff doorstoken met je Avanta. 13 jaar is ook nog niet overdreven oud zou ik zeggen.
     

    Walker

    Specialist Deuren en Kozijnen
    Moderator
    • #3
    Laat je installateur de ketel monteren, dan weet je het. De gok heb je al genomen door de 2e hands ketel aan te schaffen.

    Verder is dit geen klusvraag, dus hier gaat een slotje op.
     
    Status
    Niet open voor verdere reacties.

    Login

    Je wachtwoord vergeten?
    Nog niet geregistreerd? Registreer nu