Twee soorten egaline over elkaar

Sjozef

  • #1
Hallo deskundigen. Het volgende. Ik heb een betonnen zwembad ( 32m2) in Hongarije waarvan ik de oude tegelvloer aan het vervangen ben. Oude tegeltjes eruit was geen probleem. De betonnen vloer is 30 cm dik en mooi droog. Nu wilde ik de vloer egaliseren om daarna de nieuwe tegels aan te brengen. Naar de plaatselijke bouwhandel gegaan en van hun kreeg ik mapei ultraplan eco 20 mee. Ze weten dat ik met de renovatie van een zwembad bezig ben. Eerst hechtmiddel aangebracht en gistermiddag de egaline ( ong. 5mm ) aangebracht. Ook dat ging goed en de egaline ligt er mooi in. Alles goed zou je zeggen. Tot ik gisteravond nog eens even goed naar de productbeschrijving keek van de egaline en ik tot mijn verbijstering zag dat de bouwhandel mij egaline op gipsbasis heeft meegegeven die alleen geschikt is voor binnen gebruik en niet geschikt is voor vochtige omstandigheden zoals badkamers etc. Nu heb ik een probleem. Mijn directe vraag:

Is het mogelijk nog een andere egaline soort op cementbasis over de egaline op gipsbasis aan te brengen ? Ik weet wel dat je meerdere lagen egaline over elkaar kan aanbrengen maar kan niks vinden of dat ook opgaat voor verschillende soorten egaline.

De tegels worden gelegd in waterdichte lijm en de voegen worden ook waterdicht afgevoegd. De onderkant is zoals gezegd 30 cm beton en kurkdroog.

Met groet.

Sjozef
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Nee, de verkeerde egaline moet verwijderd worden!
 

Sjozef

  • #3
Bedankt voor je snelle reactie IJkenhout. Hier was ik al een beetje bang voor. Mijn idee was eerst om de verkeerde egaline als het ware waterdicht "op te sluiten" door er een nieuwe egalisatie laag overheen te brengen en daarna dus de waterdichte afwerklaag. Dit is dus niet mogelijk. En om ieder risico uit te sluiten gaat de verkeerde egaline er dus weer uit en wordt het zwemseizoen dit jaar maar wat uitgesteld. Het zei zo.

mvrgr. Sjozef
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
:prima:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu