Twee kleuren in een hoek met structuurmuurverf erop

MichelleenJack

  • #1
Wij willen onze muren verven en liepen, na het aanbrengen van een witnuance op de linkermuur, tegen het volgende probleem aan.
Wij weten niet hoe we de scheiding (in een hoek met structuurverf) tussen twee contrasterende kleuren mooi aankunnen brengen.
We hebben het al geprobeerd met een verf/behanglineaal en een stukje schilderstape maar de scheiding tussen de kleuren blijft alles behalve recht.
We begrijpen wel dat, omdat er in de bewuste hoek ook structuurverf is aangebracht, er waarschijnlijk geen loodrechte lijn aan te brengen is met verf.
Maar er moet toch een manier zijn waarop dit redelijk netjes kan zonder dan mensen denken dat ik met mijn ogen dicht geschilderd heb??
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Daarvoor is er slechts 1 manier: besnijden met een kortharige kwast.

Als u daar niet bedreven in bent dan kunt u het volgende proberen: breng eerst een acrylaatkitrandje aan over de totale lengte. Op deze rand kunt u proberen met structuurverf een ( redelijk) rechte lijn aan te brengen.

Neem ook AFSTAND van uw werk. Pietluttig met een vergrootglas op het randje gaan schilderen werkt niet. Met redelijk gestrekte arm en op ca.75 cm. afstand houdt u het overzicht.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu