Tv ophangen in houten staanders achter dubbele gipswand

jaccovb

  • #1
Goedemiddag,

Ik wil graag mijn televisie ophangen aan een dubbele gipswand. Eerst wilde ik de beugel graag ophangen met behulp van een aantal hollewandankers, maar durf het toch niet aan. Nu weet ik dat er elke 60 cm houten staanders staan, en ben ik van plan om de beugel hier in vast te schroeven.

Nu vraag ik mij af hoe ik dit het beste kan bevestigen, wel of geen plug? In hout doe je dat normaal natuurlijk niet, maar ik moet eerst door 25mm gipsplaat heen. Iemand hier ervaring mee?

Alvast bedankt voor het meedenken!
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Geen pluggen, gewoon recht in het hout schroeven
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #3
Gewoon wat langere schroeven nemen, gebruik je normaal 40mm dan gebruik je nu 60 of 70mm
Gebruik je houtdraadbouten van 70 en 6mm dik dan kan je TV ook flink wat wegen zonder dat je bang hoeft te zijn dat hij met schroeven en al uit de muur komt.
 

jeroen_bar

  • #4
Goedenavond,

Ook ik wil mijn 18kg wegende tv monteren aan een Vogel Comfort 3445 tv arm aan houten stud/ staander achter de gipswand. Ik heb de houten studs gelokaliseerd. De tv arm is zo ontworpen dat hij met drie verticale schroeven gemonteerd moet worden. Dit betekent dat de tv arm aan 1 houten stud (40mm breed, 100mm diep) gemonteerd dient te worden (aan de 40mm brede kant schroeven dus).

Gezien het een draaiarm is en de tv van de muur getrokken kan worden wat de belasting door de hefboom groter maakt, vraag ik mij af of één houten stud dit gewicht kan hebben (en de houten stud niet uit het plafond komt omvallen). Kan iemand hier zijn expertise over geven?

Als dit te zwaar is voor één houten stud, dan dien ik de tussenadapter / studadapter extra te installeren. Deze wordt aan twee houten studs gemonteerd waarna de draaiarm wordt gemonteerd. Zodoende wordt het gewicht over twee studs verdeeld. Heeft niet mijn voorkeur gezien extra dikte.

Kan iemand mij aangeven of één stud voldoende draagkracht kan bieden?
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #5
Ja dat kan, mits hij goed vast gezet is. Dat kunnen we natuurlijk niet beoordelen.
 

Ijssel87

  • #6
Als die in steen vastzit blijft de kracht toch hetzelfde? Dan heb je ook maar 1 punt waar je hem vast maakt.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #7
Klopt maar een steen komt zomaar niet los uit een muur. Een houten stud die maar net aan vast geschroefd zit boven en onder daarentegen....
 

jeroen_bar

  • #8
Het is mij inderdaad onbekend hoe de houten stud onder en boven verankerd is. Ik heb geprobeerd om hier via de zijkant van de wand in te kijken en achter te komen maar dat is niet mogelijk. Rest mij dan nog de mogelijkheid om bovenin een gat in de gipswand te maken en de bevestiging van de stud te checken.

De wand is later geplaatst ben ik achter waardoor het raamwerk niet in het beton/steen gegoten is.

Wellicht om in dit geval dan beter voor safe te gaan en de arm aan twee ipv één stud te bevestigen zodat het gewicht wordt verdeeld. Vooral als de arm sporadisch helemaal uitgeklapt is, is het risico van één stud wellicht wat te groot.
 
Laatst bewerkt:

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu