Tv meubel maken van steigerhout voor een leek

Pim.m

  • #1
Beste mensen,

Ik ga binnenkort verhuizen en was op zoek naar een nieuw tv meubel. Gelijk was ik gecharmeerd van tv meubels gemaakt van steigerhout. Alleen schrok ik van de prijs en vroeg mij af of dit zelf niet te maken is. Daarnaast kan ik niet de juiste maten vinden. Het enige probleem is dat ik een leek ben op het gebied van meubels maken en hoop op wat hulp. Ik kon nergens op het internet een makkelijke "gebruiksaanwijzing"/bouwtekening vinden. Hierbij een foto van het tv meubel wat ik wil maken. Ik vroeg me gelijk al af of deze planken gelijmd worden per onderdeel , zodat ze een geheel lijken. Kortom gezegd, heel weinig verstand, maar heel enthousiast en hoop op jullie hulp!

Uiteraard zal ik het eindresultaat posten!

Alvast bedankt!

 

Poster

  • #2
Die grote Duitse bouwmarkt H**n**ch heeft een site met werktekeningen, waaronder verschillende meubels, misschien kan dat u verder helpen met het tv meubel.
 

Pim.m

  • #3
Dank je wel voor je snelle reactie!

Had al gekeken op die website. Maar daar kreeg ik bij het onderwerp audiomeubel alleen de maten van planken, maar voor de rest kon ik niets vinden, hoe bijvoorbeeld die planken vast te maken aan elkaar. Bijvoorbeeld met of zonder verbindingsbalkjes. Zoals ik al aangaf ben ik echt een leek, en heb ik iets meer hulp nodig in kleutertaal ben ik bang
 

Poster

  • #4
Nou om in Jip en Janneke taal uit te leggen hoe u een tv meubel bouwt, wordt een hele klus, maar u kan overdenken om de verbindingen met deuvels te verlijmen, inplaats van latjes in de hoeken, of er onderdoor.
 

Pim.m

  • #5
Bedankt voor de tip in Jip en Janneke taal. Wat zijn nog essentiële punten waar vaak geen rekening mee wordt gehouden of nog andere goede tips? Dan kan ik de beginnersfouten als beginner overslaan
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #6
Een van de grootste beginnersfouten is gelijk het beoogde (moeilijke) werkstuk te willen maken.

Begin eerst met iets simpels.
En bouw het langzaam op dat scheelt ook in kosten als het toch wat tegenvalt.

hout is ook duur bij de goedkope meubel winkels koop je vaak complete meubels voor minder dan de kosten van de losse planken bij de G en de P
 

Ciecie

  • #7
Dat het allemaal niet zo simpel is ondervind ik nog dagelijks.
ik volg nu 3 jaar avondles en stel nog telkens vast dat het allemaal niet zo gemakkelijk is. En het hout is inderdaad te duur om te experimenteren met dergelijke grote projecten.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #8
Gewoon beginnen. Bij voorkeur met iets kleins zoals een bijzettafeltje ofzo. In het algemeen is het handig het meubel uit te tekenen, een zaagstaat te maken en dan pas te maken. Maar sommigen maken zoiets zonder tekening. Anderen gebruiken het liefst een tekening van een ander, genoeg te vinden op het net.

Voor steigerhouten meubels heb je niet veel gereedschap nodig, een schroevedraaier, een boormachine en een zaag is al voldoende. Kan zelfs allemaal snoerloos :) Ohja, en schuurpapier natuurlijk!

En specifieke vragen kan je natuurlijk altijd hier stellen :klusjesman:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu