TV coax aansluiting aanleggen

Sharmaya

 • #1
Beste klussers,

Ik wil een Coax kabel trekken naar mijn slaapkamer net naast de woonkamer. Als ik boven langs ga kom ik ruimgenomen op ongeveer 12 m uit. Deze kabel werk ik weg in een kabelgoot. Wat ik niet exact weet is wat ik qua kabel en mondstukken nodig heb. Ik zie dat er Ziggo geschikte kabels worden verkocht. Wat moet ik allemaal hebben voor dit project?

Met dank en hartelijke groet,
Sharmaya
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Bert pit

  • #2
  Je hebt nodig: Coax kabel 75ohm, 2 coax pluggen (male en female) en een splitter (female / male / male) voor het splitsen van de twee kabels.

  Vroeger kocht je voor 3 euro kabel, een splitter van 2 euro en twee pluggen van 50 cent. Je schroefde het in elkaar en het werkte meestal goed. Alles was analoog en een ruisje zag je vaak niet eens of misschien wat witte stipjes in beeld.

  Op dit moment ligt dat anders. Wat voorheen een ruis op de lijn was, betekent bij een digitaal signaal "blokjes" op het beeldscherm of erger. Het is dus zaak om een goede kabel te kopen, goede connectoren, het minutieus goed in elkaar te schroeven waardoor de afscherming van de kern optimaal is. Let ook op de de coax niet geknikt wordt.

  Het alternatief is een compleet met connectoren afgewerkte kabel te kopen, alleen als je door muren heen moet geeft dat een probleem.
   

  Sharmaya

  • #3
  Hallo Bert,
  Hartelijk dank voor het advies en de goede tips!
  Op dit moment ben ik aan het verhuizen dus parkeer ik dit project. Lijkt mij wel leuk om het zelf te proberen. Een lange kabel met connectoren is waar ik voor zou gaan en tja, dan maar een iets groter gat boren en netjes afwerken.

  Vriendelijke groet,
  Sharmaya
   

  Ronny

  Specialist Verwarming
  • #4
  Het is niet alleen de digitale TV maar ook vooral de instraling van alle draadloze signalen zoals
  wifi en GSM die we tegenwoordig hebben. Neem daarom ook altijd goede metalen connectoren
  van een goed merk, hiermee voorkom je instraling.
   
  • Like
  Waarderingen: Sharmaya en Vonken_trekker

  BertPleizier

  • #5
  Daar kan ik me bij aansluiten: kabel, connectoren en een eventuele versterker uitsluitend van een goed merk (Hirschm*nn) kopen. Alles afgeschermd zodat er geen storingen optreden.
   
  • Like
  Waarderingen: Sharmaya en Vonken_trekker

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu