TV-Beugel aan MDF 12mm + Holle wand

ThomasNex

 • #1
Goedenavond,

Hoor graag even jullie advies. Ik heb een holle (gips) wand (op metalen studs helaas i.p.v. houten staanders) waar ik graag een (roterende) TV-beugel aan wil bevestigen. De Vogel 445 (dus 180 graden draaien).

De TV weeg max 15kg (dacht 14.8kg) en is 43inch.

Momenteel hangt de TV wel op 4x hollewand pluggen maar heb het idee dat dit niet sterk genoeg is. Vandaar mijn huidige idee om over de gehele hoogte een 12mm MDF plaat te monteren van 60cm breed en deze aan de huidige wand te lijmen + verzinkt erin te schroeven. De TV beugel daarop monteren met van die toggler holle wand ankers x4. Zie foto voor huidig ontwerp (ook maar meteen wat planken erop gezet die ik er haaks op schroef).

Vraag: is dit stevig genoeg?

Graag wil ik de MDF plaat op 12mm houden ipv 18mm omdat het dan mooi overloop op de 12mm plinten. Ook liever niet de wand openbreken om daarachter vanalles te monteren zodat ik niet daarna weer moet stucen.

Dankjulliewel alvast voor de hulp!

 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
  Denk niet dat dat gaat lukken.
  Ik zou het tenminste niet riskeren.
  Er komt aan de beugel heel wat gewicht te hangen als de tv uitgeklapt wordt, dan heb je grote kans dat de pluggen door de 12 mm heen getrokken worden.
  Als de tv vlak tegen de muur zou komen, zou ik het wel durven riskeren.
   

  ThomasNex

  • #3
  Dankjewel voor je antwoord alvast,

  Even dat ik het goed begrijp, de 4x holle wand ankers kunnen dan door de gipswand (denk wel meer dan 10mm) en de 12mm getrokken worden? Dus totale dikte 24mm?

  Heb je wellicht een idee wat zou wel mogelijk zijn? Stel dat ik de TV beugel door de metalen studs heen schroef?
   

  ThomasNex

  • #4
  Oplossing gevonden: multiplex 12mm met in het midden de metalen stud! Onderwerp kan wat mij betreft gesloten worden.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu