TV Beugel incl TV ophangen aan gipswand

RobinLVZ

 • #1
Beste mensen,

In mijn slaapkamer wil ik graag een tv ophangen a.d.h.v. een tv beugel.

De beugel wil ik bevestigen aan de buitenwand van mijn slaapkamer.
Ik kan niet precies achterhalen waaruit deze is opgebouwd maar zoals ik het nu zie bestaat de wand uit een enkele laag gipsplaat bevestigd op houten staanders met hier achter baksteen. Het is niet mogelijk te achterhalen waar deze staanders precies zitten.

De tv beugel moet bevestigd worden doormiddel van een moer-bout verbinding.

Ik heb geprobeerd de beugel te bevestigen aan de hand van een hollewand anker.
Dit was echter geen succes omdat er niet genoeg ruimte achter de gipsplaat was om het anker te roteren/uit te klappen.

Ik zit momenteel dus met het probleem dat ik niet kan achterhalen waar de achter constructie precies zit en dat er niet genoeg ruimte achter de gipsplaat zit om hollewand ankers te gebruiken.

Het gebruiken van een normale gipsplaatplug heeft ook geen zin omdat ik hier geen moer in kan draaien.

Ik heb geen idee hoe ik nu verder moet.

Wellicht is er iemand die mij hier bij kan helpen.

Alvast bedankt!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Krunnie

  Specialist Elektra
  • #2
  Is een lange alligatorplug een oplossing die je doorboort tot in de muur? In de muur zelf werkt hij als een normale plug, maar achter de gipsplaat zet hij uit als een hollewandplug.

  Daarin draai je een stokschroef met aan één kant een grove schroefdraad die in de plug gaat, en aan de andere kant zit een draadeind waarop je een moer kunt vastdraaien,
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #3
  Met een saté pen meten hoe ver de muur achter de gipsplaat zit, een langere boor gebruiken en dan met slagpluggen werken, de pluggen erin tikken en de spijkers van de slagpluggen erin draaien, dan zit het muurvast.
   
  • Like
  Waarderingen: Vonken_trekker

  RobinLVZ

  • #4
  Jan schreef:
  Met een saté pen meten hoe ver de muur achter de gipsplaat zit, een langere boor gebruiken en dan met slagpluggen werken, de pluggen erin tikken en de spijkers van de slagpluggen erin draaien, dan zit het muurvast.
  Het punt is, vanaf binnenkant wand tot baksteen is zeker 160 - 165 mm afstand.
  Hoe krijg ik dan precies de pluggen in de wand en zijn er combinaties van pluggen en schroeven/ bouten voor die afstand?
  De muurbeugel heeft de vorm van een rechthoek en wordt a.d.h.v. 4 gaten op elke hoek bevestigd.
  De schroeven/bouten waarmee deze vast gemaakt wordt moet een grote kop hebben of in combinatie met een ring uitvoerbaar zijn.( de openingen van de beugel zijn 10mm groot)

  Verder ben ik er achter gekomen dat er daadwerkelijk wel genoeg ruimte achter de gipsplaat zit voor de hollewand ankers, echter willen deze ankers niet uitklappen omdat het isolatiemateriaal in de weg zit.
  kan ik hier iets mee doen?
   
  Laatst bewerkt:

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #5
  Houtdraadbouten is een mogelijkheid, die zijn in de maten die voor jou geschikt zijn in de maten M10 x 200 en M10 x 260.
  Even kijken bij een ijzerwarenwinkel.
  Als er harde isolatie achter de gipsplaat zit is vastmaken ook mogelijk met een chemisch anker en een stuk draadeind, het anker erin drukken en vervolgens het draadeind een klein stukje erin tikken en het reststuk erin draaien met een dopmoer op het draadeind.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu