Tussenwand gipsplaten voorstrijk latex stucen HELP

Truckermich

 • #1
Deze beginneling klusser heeft een tussenwand gezet met ****** plafondplaten van gips. (dat moest ik niet naar kijken zei de bouwmarktmeneer)

Ik ben door deze zelfde meneer geadviseerd om de naden tussen de gipsplaten met acrylaatkit af te vullen en glad te strijken, dit werkt niet echt omdat je toch een geul van de vinger ziet NATUURLIJK!

Terug gegaan en hij zei dat ik met de kant en klaar vuller van hetzelfde merk over de acrylaatkit heen moest gaan en daarna mooi strak en glad moest schuren om er daarna voorstrijk overheen te smeren en daarna kon latexen. Nu zie je heel goed verschil bij de naden!

Nu ben ik het gewoon zat en wil ik het glad laten stucen!

Mijn vraag: 1 kant van de muur zit in de voorstrijk+latex en de andere kant alleen in de voorstrijk en een klein beetje aan de randjes geraakt met latex.

Hoe kan ik dit het beste voorbereiden voor een mooi resultaat. Wel of geen voorstrijk of welke andere soorten dat er überhaupt bestaan

Mijn maat zei dat ik zelf moet kiezen tussen alleen een brede spaan? over de naden heen te halen of het complete muurtje te stucen.

Ben een beetje de weg kwijt nu in het stuc en klus doolhof. Gaarne jullie visie.

Dankjewel
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Truckermich

  • #2
  Ik ben er inmiddels achter dat ik voor de reeds gelatexde muur betocontact moet gebruiken.

  Moet ik dit ook op het andere muurtje smeren? Die staat nu in principe in de voorstrijk om gelatext te worden.
  Van dat witte voorstrijk is dat.
  Is dat genoeg?
  Of ook hier betocontact op? Of kan dat dan weer niet op gipsplaat?

  Dank
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #3
  Over de naden gaas en dan een laagje fix & finish eroverheen. Tis wel iets ingewikkelder dan alleen naden afsmeren, maar als je handig bent, moet het wel lukken.

  Over latex stucen is hier al meer over geschreven. Weet niet uit mn hoofd of en wat voor tussenlaag nodig is.
  Het deel met alleen voorstrijk is prima. betokontact is voor niet zuigende en gladde ondergronden (zoals beton).
   

  Truckermich

  • #4
  De naden zitten al dicht IJkenhout, als ik het van tevoren had geweten haha. Maargoed, nu gaat mijn maat (oud stukadoor) het glad smeren voor me. Hij overtreed alleen alle stuucregels die ik hier op het forum kan vinden. Hij heeft gezegd dat ik de naden moet bedekken met gaasband en dan allebei!! de muren met betocontact moet voor strijken dan kan hij de volgende dag alles smeren.
   

  Cyruse

  Vaste Beantwoorder
  • #5
  Toch klopt dat wel. Als ik het juist lees, zijn de wanden voorzien van een gladde niet zuigende laag (latex en/of voorstrijk) en da's niet de beste ondergrond voor stucwerk. Betocontact geeft een ruw oppervlakte waarop het nieuwe stucwerk goed hecht.
   

  Truckermich

  • #6
  Nou alles ingesmeerd hoor. Alleen was ik na 4 platen erachter gekomen dat ik gaas band was vergeten grrr dus gauw erover geplakt en betocontact erover gesmeerd. Hoe bedoel je je kan er niks aan versjteren. BEGINNELING! Heb alles met een blok kwast gedaan, om maar niet op de reeds geverfde muur te spetteren. Wat een werk zeg, heb alles sowieso geraakt maar zie nog wel lichte plekken hier en daar. Nou maar hopen dat het goed genoeg is. Ben gewoon snel onzeker
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu