Tussenvloer isoleren ipv dak

Red

  • #1
Mijn woning uit 1966 heeft een (zolder) dak bestaande uit houten planken met daarop de pannen zonder dampdichte folie of bitumen folie oid.

Ik betwijfel of het verstandig is dit dak nu aan de binnen zijde te isoleren, als ik het al zou doen zou ik een bescheiden laagdikte aanbrengen omdat het dak anders te laag wordt om er nog enigsinds onderdoor te kunnen lopen. Het dak vertoont hier en daar plekken die kennelijk ooit nat zijn geweest, wat kan komen van vocht doorslag, maar ook van mijn moeder die daar in de winter de was ophangt. Het dak vertoont overigens nogal wat kieren, dus tocht is er genoeg.

Nu gaan de plafonds onder deze houten vloer er toch uit; en nu vraag ik me af of het misschien verstandiger is een bescheiden isolatie aan te brengen tussen de balklaag van dit plafond/zoldervloer.

De zolder is geen leefruimte, er staat wel een CV ketel die vervangen wordt door een HR.

Is dit bezwaarlijk ? en wat kan je daar het best voor gebruiken. Mocht het dak ooit vervangen worden is het dan bezwaarlijk dat dit onderliggende plafond/vloer geïsoleerd is?
 

Chathanky

  • #2
De vloer isoleren is goed te doen je houd dan dezelfde volgorde van de lagen aan als je het dak zou isoleren. Bovendien bespaar je meer energie door deze methode terwijl je minder isolatiemateriaal gebruikt.

Later het schuine dak isoleren blijft nog altijd mogelijk als je daarbij een minimale hoeveelheid aan ventilatie over laat.
De was drogen op de zolder is er dan niet meer bij dit geeft een vochtprobleeem en de temperatuur op zolder is een stuk lager dan voor het isoleren.
 

Ralph

  • #3
Houd er ook rekening mee dat het op zolder dan kouder kan worden doordat de warmte van beneden niet meer zo snel stijgt. Dit kan tot gevolg hebben dat je CV installatie bevriest.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Het dak vertoont hier en daar plekken die kennelijk ooit nat zijn geweest, wat kan komen van vocht doorslag, maar ook van mijn moeder die daar in de winter de was ophangt.
Misschien uw moeder eerst afdrogen ? :lol:
 

Red

  • #5
En daarna goed ventileren :D
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu