Tussenmuur zolderkamer.

Blashyrkh2124

 • #1
Beste iedereen,

Wij zijn veruisd en ik heb mijn kamer op de zolder maar er zit nog geen muur in. ik wil graag weten wat voor muur hier in moet, hoe, en hoeveel dit gaat kosten en of ik dit zelf kan doen.

De afmetingen zijn ongeveer...
7m lang, 4m hoog, en het loopt in een punt omhoog naar de nok. Een klein gedeelte van de muur staat al (meterkast), dit is volgens mij gedaan met betonblokken en het is gestuuct. Er moet ook nog electriciteit door de muur lopen en er moet een deur in.

Graag jullie hulp,
bedankt.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Fiesiekus

  • #2
  Muur optrekken kan met gips- of gasbetonblokken. Andere mogelijkheid is met gipsplaten op een van-te-voren geplaatst metal-stud of houten frame.
   

  Blashyrkh2124

  • #3
  Wat raad je aan?
   

  Fiesiekus

  • #4
  Zelf zou ik voor gipsplaten op een frame kiezen. Je hebt dan de tussenruimte om electriciteitsleidingen en WCD's makkelijk te plaatsen. Verder is het op zolder en een flinke oppervlak; de gips- of gasbetonblokken 2 hoog sjouwen en tot 4 m. hoog plaatsen, zou ik een afrader vinden (maar ik ben liever lui dan moe :wink: ).

  Denk dat dat met gipsplaten ook de goedkoopste oplossing is. Nadeel is het ophangen van dingen; daarvoor moet je of gipsplaatpluggen nemen of van-te-voren een houten plaat tussen het frame aanbrengen.

  Ten slotte zou je ook geluidsisolatie in de tussenruimte aan kunnen mbrengen.
   

  Blashyrkh2124

  • #5
  Okay, ik ga eens kijken, dank u.

  Kan je uitleggen hoe, of heb je een link. Het is de eerste keer dat ik aan zo'n onderneming begin.
   

  Fiesiekus

  • #6
  Zoek eens op "gipswand' of op "gipsplaten".

  Verder heeft de fabrikant van metal-studs, een uitgebreide klusfolder met een gedetailleerd stappenplan hoe zo'n wand te plaatsen/isoleren/afwerken.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu