Tuinverlichting spookt

Helphan

  • #1
Goedendag, Ik heb in de tuin een 'antieke' 4 armige lantaarn gezet. Deze is aangesloten via een verlengsnoer. Als ik er ledlampen in doe (E27 fitting) dan gaan de lampen gelijktijdig feller en minder fel branden, dit blijft zo op en neer gaan (elke 10 seconde). Binnen in huis heb ik dezelfde lampen zitten en daar branden ze normaal. Als ik de ouderwetse peertjes in de lantaarn doe dan branden deze wel normaal. Wat kan er aan de hand zijn? Iemand vertelde mij dat dit door de zonnepanelen komt, kan dat ?
 

PimKlus

  • #2
Zijn het niet slimme lampen (WiFi/ zigbee ) die het netwerk zoeken?
 

Helphan

  • #3
Bedankt voor je reactie, dat is niet het geval. De lampen knipperen niet (om bijvoorbeeld verbinding te zoeken) maar dimmen en gaan weer feller branden.
 

PimKlus

  • #4
Sommige slimme lampen van Ikea doen exact wat jij beschrijft (dimmen en feller branden) als ze verbinding zoeken. Bij andere merken ook weleens gezien, dus vandaar mijn suggestie.

Zit er toevallig een schemerschakeling of dimmer in de lantaarnpaal?

het moet iets simpels zijn.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #5
Eenvoudig te testen lijkt me draai de lampen uit je buitenlantaren en vervangen die met die van binnen.
Knipperen ze binnen niet en die wat dan buiten zitten wel dan weet je zeker dat het dus niet aan de lampen zelf ligt.
Nog mooier zou het zijn om de buitenpaal naar binnen te halen dan sluit je ook de wifi/zigbee/mwave of wat voor ontvangst dan ook uit.
Verlengsnoer in een andere WCD prikken wil soms ook wel eens helpen net als de stekker omdraaien.
 

Helphan

  • #6
Ik heb de lampen vervangen, een ander verlengsnoer, de kabels opnieuw gestript en de lasklemmen in een gelbox gelegd. Ik weet dat je niet meerdere dingen tegelijk moet veranderen om een oplossing te zoeken, maar ik heb het meteen maar grondig aangepakt. De lantaarn doet het. Iemand had mij stellig overtuigd dat het door de zonnepanelen zou komen. Bedankt voor het meedenken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu