Tuintafel erg lelijk door beitsen

Chrissie123

  • #1
Hallo,

Ik heb vorig jaar een tuintafel gekocht die er toen oud/gebruikt/streperig/enz. uitzag. Dat was ook de bedoeling, vond ik mooi.
Na de zomer was hij niet meer zo mooi. Het leek alsof de lak(?) er plaatselijk vanaf gesleten was en op die plaatsen was het hout dan ook erg verweerd.
Nu heb ik de tafel goed geschuurd, ontweringswater gebruikt (hielp niet echt) goed afgespoeld en toen met kleurloze beits gerold.
En lélijk dat ie is geworden!!! :x

Hij is nog steeds streperig maar nu met matte en glanzende strepen. De verweerde stukken vallen des te meer op; hij is in één woord VERSCHRIKKELIJK.

Wat te doen? Opnieuw afschuren? Vergrijzingsmiddel proberen? Kan er nog olie op hebben gezeten? Ik weet eigenlijk niet waar de tafel mee behandeld was, het was echt niet te zien. Er leek wel een of andere vlekkerige grijze substantie op te zitten die ik zoveel mogelijk heb weggeschuurd. Bij de Bl$#kk@# weten ze ook niks.
Daar waar het hout helemaal kaal was is de beits er goed (mat) ingetrokken. De andere stukken (die ook goed geschuurd waren, ja ja)zijn glanzend.

Beits wegschuren en olieën of kan dat nu niet meer?

Hellup.........
 

Fiesiekus

  • #2
Met de vlakschuurmachine schuren tot ie egaal afgeschuurd is en dan met beits herhalen.
 

Chrissie123

  • #3
Bedankt voor uw reactie.

Stel ik schuur de tafel weer zo goed mogelijk, kan ik 'm dan daarna nog olieën of waxen of kan dit niet meer omdat er beits op heeft gezeten?

Opnieuw beitsen zie ik niet zo zitten....... :-|
 

Fiesiekus

  • #4
Welke houtsoort is de tafeloppervlak van gemaakt?
 

Chrissie123

  • #5
Acacia. De tafel zag er zo uit toen we hem kochten:



Nu dus niet meer..... :mrgreen:
 

Chrissie123

  • #6

En zo zag het blad eruit vóór ik ging schuren en beitsen..........
 

Fiesiekus

  • #7
Hmmm... zo te zien is er een aantal oppervlaktebewerkingen overheen gegaan. O.a. verfresten? Hangt van je geduld af of je dat allemaal weggeschuurd krijgt. I.h.a. komen achtergebleven verfresten en oneffenheden sterker naar voren door/na het beitsen.
 

Chrissie123

  • #8
De tafel is zo gekocht (nieuw) Zelf heb ik alleen geschuurd en gebeitst. Voor zover ik weet zitten er dus geen verfresten op. Om het oude, gebruikte effect te krijgen hebben ze er natuurlijk wel iets opgesmeerd maar ik heb geen idee wat.

Ik zal eens naar de Bl#$%r mailen. Misschien weet het hoofdkantoor meer.
 

Fiesiekus

  • #9
Chrissie123 schreef:
Voor zover ik weet zitten er dus geen verfresten op. Om het oude, gebruikte effect te krijgen hebben ze er natuurlijk wel iets opgesmeerd
Dat zag ik onterecht aan voor verfresten.
 

Chrissie123

  • #10
Zo, ik heb een mail terug van de Bl@#$r. Ik kan de tafel behandelen met een PU-lak staat erin. Ik neem aan dat die lak er dan ook opzat, hier heb ik geen duidelijk antwoord op gekregen.

Tafel helemaal afschuren en dan lakken? Is het erg als er nog beitsresten blijven zitten? En als ik hem dan toch weer helemaal moet afschuren kan ik dan niet beter olie gebruiken? :-|
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu