Tuinkast maken uit planken

Jeroen68

  • #1
Ik heb een terras met een gemetselde muur aan de achterzijde. En twee muren aan de zijkanten. Tegen die achterwand (3m breed, 2.5m hoog) wil ik een 'tuinkast' maken. Met 4 deuren. Deze 'kast' wordt dan 60cm diep met een hele hoop legplanken erin.

Ik dacht eraan om de constructie van gewolmaniseerd hout te maken en de voorkant en deuren uit planken. Die planken zouden dan horizontaal lopen. Nu kan ik voordelig aan planken komen zonder mes en groef. Ik vroeg me af of ik planken met afgeronde zijkanten horizontaal kan monteren zodanig dat het nog waterdicht blijft.
 

Sjeki

  • #2
Zoiets mischien?



of sla ik de plank nu helemaal mis? :lol:
 

Jeroen68

  • #3
Ja, goeie! Is een beetje ouderwetse manier vond ik. Maar los daarvan zou ik liever de deuren ook van de horizontale planken maken. Met op de achterkant een 'frame' met een schuine plank erbij. Dat is allemaal wat minder sterk als ik die overlappende methode zou gebruiken.
 

Sjeki

  • #4


dan zou je zelf een profieletje moeten frezen in de planken, dat wordt het mooiste
 

Swblom

  • #5
Heb je een zaagtafel? Daarmee kun je in de lange kant een groef zagen. Als je dat dan aan beide kanten doet kun je er een dun strookje (multiplex?, wel eerst schilderen) in leggen. Dat kan dan als veer dienen.

Als je de planken horizontaal legt zou ik de strookjes onderin vastlijmen zodat er geen vocht in de bovengroeven kan lopen.
 

Jeroen68

  • #6
Jazeker een zaagtafel. Maar dan kan er vocht in lopen. Heb ook een bovenfrees, dus eerdere suggestie ga ik proberen.
 

Swblom

  • #7
Dat lijkt dan inderdaad een betere optie voor liggende planken, succes!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu