Bokszak goed ophangen trillings vrij

Upbeat

  • #1
Ik wil een bokszak ophangen (heb deze nog niet gekocht) van ongeveer max 60kg (zou lichter kunnen zijn, maar ga uit van een zware versie). Mijn woonkamer is boven de betreffende ruimte en wil het geluid tot een absoluut minimum beperken.

Deze wil ik aan de muur bevestigen met een wandbeugel. Daaraan een bokszakveer. Tevens wil ik de bokszak aan de onderkant stabiliseren door de onderzijde ook een touw te bevestigen aan een paar gewichten op de grond. Dat zou al winst op moeten leveren.

Nu vraag ik mij af wat ik het beste tussen de wand en wandbeugel kan plaatsen om de resterende schokken en trillingen op te vangen (rubber?). En waar is dit te krijgen? Of welk matriaal kan ik het beste gebruiken om de wandbeugel aan de muur te bevestigen (om te voorkomen dat deze niet naar beneden komt)?

Helaas weet ik niet welk matriaal de muur bestaat. Ik weet alleen dat het de binnenzijde van de buitenmuur is. En hard aan voelt.

Wandbeugel is dit:


Bokszak veer is dit:
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Deze vraag is hier al meer gesteld.

Je zal toch eerst moeten weten welk materiaal de muur is. Boor er een gaatje in, van een cm. of 6 diep. Kijk welk gruis eruit komt, en of er verschil in opbouw/holle ruimtes in zitten.
 

Upbeat

  • #3
Ik heb gezocht, er staat idd wat op over bokszakken maar niet over het geluidsarm maken.

Daar gaat mijn vraag over. Het ophangen heb ik inmiddels voldoende advies, maar het gaat mij om hoe hang ik een bokszak op om trillingen te voorkomen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Iets tussen de muur en de beugel zal niet veel helpen er blijft contact door de bouten waar de beugel mee vast zit.
Een stukje rubber slang om beide einden van de veer zal m.i. het beste helpen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu