Trekschakelaartje voor lampje achter spiegel

Jacovrie

  • #21
Wellicht een suggestie, maar wel meer werk en kosten. Je kunt twee drukschakelaars nemen. Eventueel met verlichting. Deze kunnen bij de wastafel geplaatst worden (zijn ook in inbouw te krijgen).

Plaats buiten de badkamer een kastje met trafo 220V naar 24V en twee relais (maakcontacten) 24V-220V 16A. Via de drukschakelaars (24V) worden de beide relais bediend, die op hun beurt de voeding voor de lampen regelt.

Vanuit het kastje dus naar de drukschakelaars met de schakeldraden en vanuit het kastje naar de lampen met de voedingsdraden. Vanuit centraaldoos met blauw en groengeel naar de verlichting.

24V mag in dit geval volgens mij best bij de wastafel. Zorg wel dat je bij het 'kastje' kunt in geval er een defect mocht optreden (relais of iets dergelijks).
 

Amdusias

  • #22
Nou ik had dus even met m'n vriendin even bekeken, wat voor mij makkelijker was.. en wat ook functioneel is + estetisch ook goed is..

We gaan dus een dubbele schakelaar plaatsen buiten de badkamer, gewoon direct naast de stijl van m'n rechtsdraaiende deur.. zodat je voor binnenkomst op de knop kan drukken...

Ik moet toch gleuven fresen.. en dan kan ik best nog wel 1tje bij..

Jongens heel erg bedankt voor het bedenken.. we zijn er uit :!: :D
 

Ronald42

  • #23
OK zou idg ook mijn oplossing zijn geweest. Blijven we achter met de WCD direct boven mijn schoonmoeders wastafel.
Zou dat in het keuringsrapport staan? :roll:
 

@rie

Specialist Elektra
  • #24
Het hele zone verhaal geldt niet voor de wastafel. Je mag gerust een schakelaar of wcd naast de wastafel aanbrengen. Ook mag je een lichtpunt boven de wastafel aanbrengen.

Je moet natuurlijk wel 60cm uit de douche c.q. het bad blijven, en het geheel moet achter de aardlekschakelaar.

Vgr @rie
 

Ronald42

  • #25
@rie schreef:
Het hele zone verhaal geld niet voor de wastafel je mag gerust een schakelaar of wcd naast de wastafel aanbrengen. Ook mag je een lichtpunt boven de wastafel aanbrengen. Je moet natuurlijk wel 60cm uit de douche cq het bad blijven, en het geheel moet achter de aardlekschakelaar.

Vgr @rie
Ik dacht dat ook maar wist het niet zeker en Toon leek vrij zeker van zijn zaak dus nam ik dat aan voor waar. Morgen het grote boek er maar weer eens op na slaan.
Ronald (her)verkent de NEN1010 (deel 1) :lol:
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #26
Ik ben benieuwd! :P
 

Toon

  • #27
Oeps, voor een wastafel gaat het idd niet op :oops: . Ik was van mening dat het per tappunt was, maar het staat alleen beschreven voor een douche en bad.

Voortaan toch beter eerst even nalezen :oops:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu