Trekschakelaar met timer

Markheersink

  • #1
Onlangs heb ik bij de gezamenlijke moestuin een pompinstallatie aangelegd zie hier Aangezien deze tuin 24x7 toegankelijk is, komen er ook wel eens lieden binnen die daar niets te zoeken hebben en met de 4 kranen gaan klooien. Om waterverspilling en moerassen tegen te gaan, wil ik eigenlijk de pomp voorzien van een timer schakelaar zodat deze x minuten stroom heeft en buiten deze tijd stroomloos staat. Om deze schakelaar niet te veel zichtbaar te hebben, wil ik eigenlijk een touwtje uit het pomphuis laten hangen waaraan getrokken moet worden om de timer te activeren. Ik weet alleen niet of er gecombineerde trekschakelaar met timers zijn. Ik kan ze in ieder geval niet vinden, jullie misschien wel? Of een andere simpele schakeling die dit mogelijk maakt?
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #2
Er bestaan timers / trappenhuisautomaten als inbouwmodule welke je kunt inschakelen met een pulsschakelaar. Als je die combineert met een pulsgever met trekkoord dan ben je er denk ik?

Totdat eerder genoemde lieden het touwtje ontdekken... Zou je niet liever een sleutelschakelaar monteren?
 
  • Like
Waarderingen: Markheersink

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #3
Of gewoon een tijdschakelklok die regelt dat er bijv. tussen 23u en 6u geen spanning op de pomp staat?
 

Markheersink

  • #4
Ik ga de trappenhuis optie eens bekijken. Een tijdklok zit er al op maar als de bezoekers de kraan openen zetten (dat geeft ook zonder stroom water door het drukvat) en deze open laten staan dan wordt het alsnog een waterballet als de stroom er weer op gaat.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Misschien is een bouwlamp met sensor een optie, ook in een groentetuin staan vandalen niet graag in het licht.
 
  • Like
Waarderingen: Markheersink

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu